Τετάρτη 9 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ψήφισμα αλληλεγγύης από το ΜΑΣ

Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών καταθέτει σε όλα τα ΔΣ των φοιτητικών και σπουδαστικών συλλόγων την παρακάτω πρόταση ψηφίσματος:

«Οι 237 μετανάστες εργάτες συνεχίζουν την απεργία πείνας για 3η βδομάδα, διεκδικώντας από την κυβέρνηση τα δίκαια αιτήματά τους για νομιμοποιητικά χαρτιά. Αυτοί οι άνθρωποι είναι χρόνια τώρα εργαζόμενοι στη χώρα μας και είχαν χαρτιά παραμονής και εργασίας. Λόγω της κρίσης δεν κατάφεραν να συμπληρώσουν τους όρους για την ανανέωσή τους.

Οι Ελληνες και ξένοι εργάτες έχουν τα ίδια συμφέροντα και πρέπει μέσα από την κοινή δράση και πάλη τους, πλάι στο ταξικό εργατικό κίνημα να αντιπαλέψουν τη βάρβαρη, αντιλαϊκή, αντιμεταναστευτική επίθεση που δέχονται από την κυβέρνηση, την ΕΕ και το ΔΝΤ. Η κυβέρνηση να αναλάβει άμεσα την ευθύνη για εξασφάλιση χώρου υποδοχής των μεταναστών με ανθρώπινες συνθήκες, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ταξιδιωτικά χαρτιά για όσους θέλουν να φύγουν από τη χώρα. Καλούμε τα ΔΣ των συλλόγων να εκφράσουν την αμέριστη αλληλεγγύη τους στο δίκαιο αγώνα των μεταναστών απεργών πείνας και ζητάμε από την κυβέρνηση την άμεση ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ