Παρασκευή 4 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΙΝΤΡΑΚΟΜ»
Παράσταση διαμαρτυρίας για τα εκβιαστικά εξώδικα

Μπροστά στην εργοδοτική αδιαλλαξία βρέθηκαν χτες τα στελέχη του ΠΑΜΕ, κατά τη διάρκεια παράστασης διαμαρτυρίας στην «Ιντρακόμ». Μετά τους ωμούς εκβιασμούς της διοίκησης προς τους εργαζόμενους, με τη μορφή εξώδικων με τα οποία τους καλεί να υπογράψουν τη μείωση του μισθού τους αλλιώς θα απολυθούν, η εργοδοσία εμμένει στη στάση της.

Στη συνάντηση των στελεχών του ΠΑΜΕ με τον εκπρόσωπο της εταιρείας Μ. Προύντζο (που υπογράφει και τα εν λόγω εξώδικα), ο τελευταίος αφού είπε ότι «μεγαλοποιείτε το θέμα», τόνισε πως «η όλη προσπάθεια που έγινε μέσω της μείωσης μισθών, έγινε για να μπορέσει η εταιρεία να σώσει τις θέσεις εργασίας λόγω της κατάστασης που περνάει. Αν κάποιος εργαζόμενος δε δέχεται να υπογράψει, τότε δυστυχώς η εταιρεία είναι αναγκασμένη να προχωρήσει παρακάτω». Παράλληλα, για τις μέχρι τώρα απολύσεις που έχουν γίνει στον όμιλο, είπε ότι η εταιρεία «δεν παράγει κέρδη για να έχει τη δύναμη που είχε» και γι' αυτό τις έκανε.

Από την πλευρά τους, τα στελέχη του ΠΑΜΕ επισήμαναν στον εκπρόσωπο της διοίκησης πως πρόκειται για «μια απαράδεκτη κίνηση αντεκδίκησης από τη μεριά σας, η οποία, κατά τη γνώμη μας, σηματοδοτεί πολλά πράγματα για το μέλλον των εργασιακών δικαιωμάτων και στην "Ιντρακόμ", αλλά και των συνδικαλιστικών ελευθεριών. Θεωρούμε ότι δεν έχει κανένα δικαίωμα η "Ιντρακόμ" να προχωρήσει στην απόλυση των συναδέλφων επειδή δε συμφωνήσανε στο να μειωθεί ο μισθός τους. Κηρύξατε τον πόλεμο στους εργαζόμενους». Επίσης, του διεμήνυσαν πως «θα στηρίξουμε ό,τι αποφασίσουν οι εργαζόμενοι. Να μεταφέρετε στη διοίκηση ότι το ζήτημα αυτό της προσπάθειας που κάνετε από τη μεριά σας δε θα μείνει μόνο στους εργαζόμενους αυτής της επιχείρησης. Θα το πάρουμε στην πλάτη μας, θα γίνει υπόθεση όλης της εργατικής τάξης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ