Παρασκευή 4 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΒΙΠΕ ΠΑΤΡΑΣ
24ωρη απεργία στη «Solar Cell»

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες η 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση στην εταιρεία φωτοβολταϊκών «Solar Cell» στην Πάτρα (Βιομηχανική Περιοχή) που οργάνωσε το Συνδικάτο Μετάλλου, με βασικό αίτημα την άμεση επαναπρόσληψη 5 εργαζομένων, εκ των οποίων ο ένας είναι συνδικαλιστής που πρωτοστάτησε στην οργάνωση των εργαζομένων στο κλαδικό συνδικάτο και στη δημιουργία σωματειακής επιτροπής.

Η απεργιακή φρουρά που στήθηκε από τις 6 το πρωί με τη συμμετοχή πλήθους εργαζομένων από εργάτες της Βιομηχανικής Περιοχής και φοιτητές από το ΜΑΣ σταμάτησε τις εργασίες του εργοστασίου και παρά τις απειλές για μηνύσεις, την κλήση και παρουσία της αστυνομίας στο χώρο και την τρομοκρατία που άσκησαν στους εργαζόμενους τα διευθυντικά στελέχη, κανείς δεν κάμφθηκε. Η απεργιακή περιφρούρηση απέκρουσε όλους τους τρομοκρατικούς ελιγμούς της εργοδοσίας και παρέμεινε μπροστά από τις πύλες του εργοστασίου καθ' όλη τη διάρκεια της απεργίας μέχρι τη νύχτα.

Τα στελέχη του ΠΑΜΕ και του Συνδικάτου Μετάλλου Πάτρας διαμήνυσαν στην εργοδοσία πως αν δεν επαναπροσλάβει τους απολυμένους μέχρι την επόμενη βδομάδα θα επανέλθουν με κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ