Παρασκευή 4 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Γύρισε την πλάτη στους συμβασιούχους

Τον εχθρικό για τα συμφέροντα των εργαζομένων ρόλο που έχουν οι εκπρόσωποι του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού επιβεβαίωσε, για ακόμη μια φορά, η συμβιβασμένη πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων (ΠΑΣΚΕ), την ώρα που οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στο Δήμο Ιωαννιτών δίνουν μια σκληρή μάχη για τη συνέχιση της εργασίας τους, για να μην απολυθούν από τη δημοτική αρχή του ΠΑΣΟΚ.

Ο πρόεδρος του ΕΚΙ απέρριψε το αίτημα των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ για σύγκληση έκτακτου ΔΣ, σήμερα, Παρασκευή 4 Μάρτη, και σύγκληση Γενικής Συνέλευσης των αντιπροσώπων του Εργατικού Κέντρου στις 11 Μάρτη προκειμένου να προκηρυχθεί 24ωρη απεργία ώστε να εκφραστεί η ταξική αλληλεγγύη και συμπαράσταση στον αγώνα των εργαζομένων, προφασιζόμενος δήθεν απουσίες μελών της διοίκησης.

Στον αντίποδα της γραμμής ενσωμάτωσης των εργαζομένων στη στρατηγική του κεφαλαίου και της ανταγωνιστικότητας, τα ταξικά σωματεία Οικοδόμων, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Τροφίμων-Ποτών, Φαρμακοϋπαλλήλων, Συνταξιούχων καλούν την εργατική τάξη και το λαό της πόλης να στηρίξουν το δίκαιο αγώνα των συμβασιούχων εργαζομένων, να ενισχυθεί η ταξική γραμμή πάλης.

Οι δυνάμεις του κυβερνητικού και φιλοεργοδοτικού συνδικαλισμού δείχνουν με ποιων τα συμφέροντα τάσσονται. Οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ, όπου και αν βρίσκονται (Εργατικό Κέντρο, ΑΔΕΔΥ, σωματείο ΟΤΑ), κάνουν ό,τι μπορούν για να εκτονώσουν την αγανάκτηση των εργαζομένων και να δώσουν χέρι βοήθειας στη δημοτική αρχή του ΠΑΣΟΚ και στην κυβέρνηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ