Παρασκευή 4 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
Συνεχίζονται οι απεργοσπαστικές μεθοδεύσεις

Αρνήθηκε να προχωρήσει στην ανασύνθεση του προεδρείου με την αναλογική και αντιπροσωπευτική συμμετοχή όλων των παρατάξεων, στη χτεσινή συνεδρίαση του ΔΣ του Σωματείου Οδηγών στα λεωφορεία (ΕΘΕΛ), η ΠΑΣΚΕ, η οποία αυτή τη στιγμή καταλαμβάνει, ουσιαστικά, το σύνολο των θέσεων του προεδρείου. Η άρνησή της αυτή είναι σαφέστατα πραξικοπηματική καθώς η ανασύνθεση του προεδρείου ήταν το βασικό ζήτημα για το οποίο έγινε η χτεσινή συνεδρίαση.

Ο στόχος της ΠΑΣΚΕ είναι προφανής. Να θέσει με κάθε τρόπο και μέσο εμπόδια σε διαδικασίες που μπορεί να οδηγήσουν στη λήψη αποφάσεων για νέες κινητοποιήσεις. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και ο ισχυρισμός πως δήθεν υπάρχει απόφαση από το ΔΣ να διεξαχθεί δημοψήφισμα (!) στους εργαζόμενους της ΕΘΕΛ για το αν θέλουν να γίνουν ή όχι κινητοποιήσεις. Πέραν του ότι δεν υπάρχει τέτοια απόφαση η ΠΑΣΚΕ με αυτόν τον τρόπο προσπαθεί να υπονομεύσει την ίδια τη συλλογική διαδικασία των Γενικών Συνελεύσεων, μέσα από τις οποίες οι εργαζόμενοι έχουν σαφέστατα εκφράσει τη διάθεσή τους για συνέχιση του αγώνα.

Απέναντι στη στάση της ΠΑΣΚΕ, η ΔΑΣ και οι άλλες παρατάξεις δήλωσαν ότι αποχωρούν από τη συνεδρίαση και κατέθεσαν αίτημα νέας σύγκλησης του ΔΣ με θέμα την ανασύνθεση του προεδρείου και τον προγραμματισμό κινητοποιήσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ