Παρασκευή 4 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ «ΠΛΑΙΣΙΟ»
Δίωρες στάσεις εργασίας χθες και σήμερα

Με δίωρες στάσεις εργασίας χθες και σήμερα, οι εργαζόμενοι του εργοστασίου κατασκευής κουφωμάτων «ΠΛΑΙΣΙΟ», στη Σίνδο Θεσσαλονίκης, συνεχίζουν τον αγώνα για την καταβολή των δεδουλευμένων των δύο τελευταίων μηνών και την επαναπρόσληψη συναδέλφων τους που απολύθηκαν το προηγούμενο διάστημα.

Μέχρι σήμερα, η εργοδοσία έχει προχωρήσει σε 16 απολύσεις, βάζοντας στο στόχαστρο τα ιδρυτικά μέλη του σωματείου του εργοστασίου. Παράλληλα, αξιοποιώντας τις αποφάσεις της κυβέρνησης και με πρόσχημα την οικονομική κρίση, ανακοίνωσε στους εργαζόμενους την πρόθεσή της να προχωρήσει σε Επιχειρησιακή Σύμβαση Εργασίας για να μην απολύσει 30 άτομα. Πρόταση που απέρριψε η Συνέλευση του σωματείου αντιπροτείνοντας επαναπροσλήψεις και αυξήσεις στους μισθούς, καθώς σύμφωνα με τα λεγόμενα του Διευθύνοντος Συμβούλου, η εταιρεία το 2010 ήταν κερδοφόρα.

Στη Βουλή έφεραν το θέμα οι βουλευτές του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης, Γιάννης Ζιώγας και Σοφία Καλαντίδου, με Ερώτηση που κατέθεσαν στην υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ