Παρασκευή 4 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Λουκέτα σε κλινικές από τις περικοπές

Το διάλογο και για τις συγχωνεύσεις των νοσοκομείων από την 1 Απρίλη 2011 ανακοίνωσε από την Κρήτη ο υπουργός Υγείας

Από κινητοποίηση στη Ρόδο για τη Δημόσια Υγεία το Σεπτέμβρη του 2010
Από κινητοποίηση στη Ρόδο για τη Δημόσια Υγεία το Σεπτέμβρη του 2010
Καταστροφική για ολόκληρες μονάδες των δημόσιων νοσοκομείων αποδεικνύεται τελικά η πολιτική της κυβέρνησης ότι θα γίνεται μία πρόσληψη για πέντε συνταξιοδοτήσεις.

Αποκαλυπτική είναι η περίπτωση της Νεφρολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου της Ρόδου, η οποία λειτουργεί με μόνο ειδικευμένο γιατρό τον Διευθυντή, καθώς ένας ακόμα γιατρός παραιτήθηκε. Την κατάσταση διεκτραγωδεί ο διορισμένος διοικητής του νοσοκομείου Μιχάλης Κόκκινος με επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο. Αφού περιγράφει την κατάσταση, αναφέρει ότι προωθήθηκε η πρόσληψη ενός μόνιμου γιατρού «αλλά η διαδικασία σταμάτησε από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, προσκρούοντας σε τυπικό κώλυμα και συγκεκριμένα στον περιορισμό του 5 προς 1». Μάλιστα, ο διοικητής αναφέρει ότι αν δεν προσληφθεί ο μοναδικός υποψήφιος γιατρός, του οποίου οι ετήσιες αποδοχές δεν θα ξεπερνούν τις 30.000 ευρώ, τότε το καθημερινό κόστος των αεροκομιδών των αιμοκαθαιρομένων θα φτάνει μέχρι και 40.000 ευρώ!

Εξίσου σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν και άλλες κλινικές του Νοσοκομείου Ρόδου, όπως η Νευρολογική, η Ψυχιατρική και η Γαστρεντερολογική, στις οποίες υπηρετούν ένας ή δύο γιατροί και στις οποίες δεν έχουν προσληφθεί ακόμα επικουρικοί γιατροί.

Τα προβλήματα αυτά αναδείχτηκαν στις πρόσφατες περιοδείες στο νοσοκομείο της Ρόδου του βουλευτή του ΚΚΕ Νίκου Παπακωνσταντίνου και της περιφερειακής συμβούλου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην περιοχή Λίλας Καφαντάρη. Ζήτησαν την πλήρη στελέχωση των υπηρεσιών του νοσοκομείου με μόνιμο προσωπικό.

Α. Λοβέρδος: Περισσεύουν ...γιατροί!

Την ίδια ώρα ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος ανακοίνωσε από το Ηράκλειο της Κρήτης - όπου περιοδεύει - ότι απ' την 1.4.2011 ξεκινά ο διαβόητος διάλογος για τις συγχωνεύσεις των νοσοκομείων.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο υπουργός Υγείας παρουσίασε τις συγχωνεύσεις ως συνεργασίες των νοσοκομείων απ' τις οποίες θα προκύψει ότι περισσεύουν οι γιατροί (!) και ότι με αυτόν τον τρόπο θα αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς αυτό που υπηρετεί είναι υποτριπλάσιο από αυτό που χρειάζονται σήμερα τα δημόσια νοσοκομεία. «Με τη συνένωση των δυνάμεων» - κατά την έκφραση του υπουργού - στο νοσηλευτικό προσωπικό θα αντιμετωπιστούν τα τεράστια κενά. Δηλαδή οι εργαζόμενοι θα γίνουν λάστιχο!

Οταν ρωτήθηκε τι θα γίνει με το τμήμα των νεογνών στο Νοσοκομείο Χανίων - που κλείνει επειδή παραιτήθηκαν δύο γιατροί, καθώς δεν άντεχαν άλλο απ' τις ελλείψεις - ο υπουργός περιορίστηκε να πει ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτε (!). Μάλιστα, επιχείρησε να επιρρίψει την ευθύνη στους γιατρούς που παραιτήθηκαν, εκφράζοντας την απορία πώς μπορούν να παραιτούνται σε μια περίοδο με τόση έξαρση της ανεργίας...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ