Παρασκευή 11 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΡΗΤΗ
Οι γυναίκες στην πάλη ενάντια στον ιμπεριαλισμό

Σε αντιπολεμική διαδήλωση εξελίχθηκε η συγκέντρωση στο Ηράκλειο

Από τη διαδήλωση στο Ηράκλειο
Από τη διαδήλωση στο Ηράκλειο
Κορύφωση της δραστηριότητας που ξεδιπλώθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα αποτέλεσαν οι χθεσινές συγκεντρώσεις και στους τέσσερις νομούς της Κρήτης, εκφράζοντας την ανάγκη καταδίκης της πολιτικής που στηρίζει τα μονοπώλια και γεννά τη γυναικεία ανισοτιμία και εκμετάλλευση.

Στο Ηράκλειο η συγκέντρωση έγινε στην πλατεία Κορνάρου. Με μπροστάρη το πανό της Γραμματείας Ηρακλείου του ΠΑΜΕ και των άλλων συσπειρώσεων, όπου αναγραφόταν το σύνθημα «Γυναίκα, ο καπιταλισμός σου τσακίζει τη ζωή. Κάνε τη δύναμη σου ανατροπή», ξεκίνησε λίγη ώρα αργότερα πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με κατάληξη το λιμάνι του Ηρακλείου. Οι διαδηλωτές κατήγγειλαν την παρουσία γερμανικών φρεγατών στο λιμάνι της πόλης που εντάσσεται στα πλαίσια των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών για το λαό της Λιβύης απαιτώντας το κλείσιμο της βάσης της Σούδας - καμία διευκόλυνση μέσω των Καλών Λιμένων νότια του Ηρακλείου, για τον ανεφοδιασμό των στρατιωτικών τους μηχανών και συνολικά των λιμανιών και αεροδρομίων της Κρήτης και ολόκληρης της χώρας. Οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν συμβολικό αποκλεισμό του λιμενοβραχίονα που έχουν προσδέσει οι γερμανικές φρεγάτες και έγραψαν συνθήματα με σπρέι στην είσοδο όπως «ΗΠΑ - ΕΕ - ΝΑΤΟ δολοφονούν λαούς» και «Ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών».

Στα Χανιά η συγκέντρωση ξεκίνησε στις 7 το απόγευμα στα «Νέα Καταστήματα» και συνεχίστηκε με πορεία στο κέντρο της πόλης. Την κεντρική ομιλία έκανε η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών της ΟΓΕ, Ασημίνα Καραμπέτσου, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν και εκπρόσωποι των συσπειρώσεων. Συγκεντρώσεις είχαμε, επίσης, σε Ρέθυμνο και Λασίθι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ