Παρασκευή 11 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Μοχλός προώθησης της κυβερνητικής πολιτικής

Αποκαλυπτικά τα όσα αναφέρει σε δελτίο Τύπου η «Δημοκρατική Αριστερά» (ΔΗΜ.ΑΡ.), σχετικά με την εκτόξευση της ανεργίας το Δεκέμβρη του 2010. Τα στοιχεία, αναφέρει, «αποτελούν καμπάνα για ολόκληρη την κοινωνία και καταδεικνύουν την πλήρη απουσία κυβερνητικής πολιτικής στον τομέα της απασχόλησης. Απαιτείται η άμεση ενεργοποίηση πολιτικών για τη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης και η έναρξη της παραγωγικής διαδικασίας».

Πρώτα απ' όλα, να ξεκαθαρίσουμε ότι η ανεργία είναι μόνιμος συνοδοιπόρος του καπιταλισμού. Αποτελεί ένα στοιχείο που συνοδεύει τις καπιταλιστικές σχέσεις παραγωγής και δεν πρόκειται ποτέ να εξαλειφθεί όσο υπάρχει το σύστημα της εκμετάλλευσης - είτε βρίσκεται σε ανάπτυξη, είτε σε κρίση, όπως σήμερα.

Ετσι, η «Δημοκρατική Αριστερά», δε ρίχνει απλά «στάχτη στα μάτια». Αντιθέτως, ρίχνει «νερό στο μύλο» της κυβερνητικής πολιτικής και παραποιεί βάναυσα την πραγματικότητα, με αλλότριους σκοπούς. Για παράδειγμα, στο δελτίο Τύπου, λένε πως υπάρχει «απουσία κυβερνητικής πολιτικής». Τίποτα πιο ψευδές. Μήπως δεν είναι αλήθεια, ότι, την ίδια κιόλας μέρα, η αρμόδια υπουργός Εργασίας, Λ. Κατσέλη, ανακοίνωσε το «Εθνικό Επιχειρησιακό Σχέδιο για τη Στήριξη της Εργασίας»; Μήπως η ΔΗΜ.ΑΡ. θεωρεί πως αυτό δεν είναι πολιτική; Το αντίθετο. Το γνωρίζει, αλλά επιχειρεί να συσκοτίσει το περιεχόμενό της. Οι πάγιες κυβερνητικές θέσεις (τόσο της ΝΔ προηγούμενα, όσο και του ΠΑΣΟΚ σήμερα), είναι ξεκάθαρες: Ενίσχυση της εργοδοσίας μέσω του ΟΑΕΔ, για να προσλαμβάνουν - για μικρό χρονικό διάστημα - ανέργους. Με αυτόν τον τρόπο και ενισχύουν την πλουτοκρατία και ανακυκλώνουν την ανεργία.

Το γεγονός ότι η ΔΗΜ.ΑΡ. επιχειρεί να συσκοτίσει το περιεχόμενο της κυβερνητικής πολιτικής, κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι, αφού κάθε μέρα επιβεβαιώνεται όλο και περισσότερο πως η ΔΗΜ.ΑΡ. αποτελεί ένα από τα καλύτερα στηρίγματα της κυβέρνησης και της πολιτικής της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ