Παρασκευή 11 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΧΩΡΙΣ ΕΦΑΠΑΞ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
Αδυνατεί να κάνει μεταμόσχευση νεφρού

Δημόσια υπάλληλος 52 ετών που πήρε σύνταξη και έκανε αίτηση για κατ' εξαίρεσιν άμεση χορήγηση του εφάπαξ που δικαιούται απ' το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ), προκειμένου να κάνει στο εξωτερικό επείγουσα μεταμόσχευση νεφρού, ενημερώθηκε αυτές τις μέρες ότι το αίτημά της απορρίπτεται γιατί το Ταμείο έχει «παγώσει» τη χορήγηση του εφάπαξ...

Το ΤΠΔΥ αντιμετωπίζει σοβαρό οικονομικό πρόβλημα, λόγω της πολιτικής καταλήστευσης των αποθεματικών των Ταμείων και των αντιασφαλιστικών πολιτικών. Σήμερα, στο Ταμείο υπάρχουν 37.500 εκκρεμείς αιτήσεις παροχής εφάπαξ, ενώ ο μέσος χρόνος για την καταβολή είναι οι 46 μήνες! Η κυβέρνηση αρνείται να επιχορηγήσει τις ανάγκες του Ταμείου στο σύνολό τους και προτείνει στο ΤΠΔΥ δανεισμό, αλλά και να επιβληθούν εισφορές στους συμβασιούχους που απασχολούνται στο Δημόσιο. Στο διάστημα αυτό, και με δεδομένο ότι η καταβολή του εφάπαξ γινόταν με καθυστέρηση 3,5 ετών, είχε δημιουργηθεί λίστα αιτήσεων από ανθρώπους με σοβαρά προβλήματα υγείας που ζητούσαν να τους δοθεί νωρίτερα το εφάπαξ, προκειμένου να πληρώσουν το κόστος για επείγουσες θεραπείες, εγχειρήσεις στην Ελλάδα ή και το εξωτερικό, για κατεπείγουσες μεταμοσχεύσεις κ.ά. Στη λίστα αυτή υπάρχουν καρκινοπαθείς, νεφροπαθείς που χρειάζονται άμεσα μεταμόσχευση για να κρατηθούν στη ζωή, καρδιοπαθείς, ασθενείς που χρειάζονται επείγουσες εγχειρήσεις στο εξωτερικό κλπ.

Αυτοί οι άνθρωποι ενημερώθηκαν πρόσφατα ότι «παγώνει» - άγνωστο για πόσο - η καταβολή του εφάπαξ γιατί το Ταμείο δεν έχει χρήματα για να το χορηγήσει!

Με την ανάλγητη αυτή απόφαση 37.500 συνταξιούχοι του Δημοσίου στερούνται το εφάπαξ για το οποίο πλήρωναν σε όλο τους τον εργασιακό βίο, ενώ άνθρωποι με σοβαρά προβλήματα υγείας (καρκινοπαθείς, νεφροπαθείς, χρόνιοι πάσχοντες κλπ.), που είχαν κάνει αιτήσεις για άμεση χορήγηση του εφάπαξ προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα έξοδα για τη θεραπεία ή για επείγοντα χειρουργεία, οδηγούνται στην απόγνωση και αντιμετωπίζουν κίνδυνο ακόμα και για την ίδια τους τη ζωή!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ