Παρασκευή 11 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΣΤΑΘΕΡΟΙ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥΣ

Η ΔΕΣΜΕΥΣΗ: «Ουσιώδους σημασίας θεωρεί ότι είναι για την Ελλάδα το πολύ φιλόδοξο πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων, που, όπως διευκρινίζει, δεσμεύτηκε να υλοποιήσει η ελληνική κυβέρνηση - για το ξεπούλημα των "ασημικών", αξίας 50 δισ. ευρώ - μέχρι το 2015, ο αρμόδιος κοινοτικός επίτροπος Ολι Ρεν» (το θέμα στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

Η ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: «Πρέπει, όμως, να καταλάβουμε ότι υπάρχουν όρια στην ανοχή, την υπομονή και την καλή θέληση που μπορεί να έχουν οι δανειστές και εταίροι μας (...) Οι ξένοι δεν τρώνε κουτόχορτο (...) βλέπουν ό,τι βλέπουμε κι εμείς: μια κυβέρνηση που έχει μείνει από ανάσα και παραπαίει χωρίς συντονισμό και κουράγια, μια αξιωματική αντιπολίτευση ανέτοιμη παντελώς να κυβερνήσει, συνδικάτα στον κόσμο τους, Mέσα Eνημέρωσης που κάνουν την τρίχα τριχιά κι ένα κρατικό μηχανισμό που, δυστυχώς, σάπισε έπειτα από χρόνια αναξιοκρατίας και ηγεμονίας των κομματόσκυλων (...) Δεν φταίω εγώ ούτε κανείς άλλος αν δεν βλέπουν στον καθρέφτη την παρακμή μας. Σαπίσαμε σιγά σιγά επί 30 χρόνια και δεν νιώθαμε πόσο προχωρούσε η σήψη από τη μια δεκαετία στην άλλη, αλλά ναι, και λυπάμαι που το γράφω, φτάσαμε στον πάτο. Αν θέλουμε να σωθούμε, πρέπει να αλλάξουμε επειγόντως και να πείσουμε τους εαυτούς μας και μετά τους δανειστές μας ότι το εννοούμε» (ο Α. Παπαχελάς στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ: «Η κυβέρνηση (...) ενέκρινε σχέδιο κοινωνικής εργασίας (...) Πρόκειται για δύο νέα προγράμματα (...) τα οποία προβλέπουν: Την πρόσληψη μέσω δήμων, μη κερδοσκοπικών οργανώσεων, Ινστιτούτων Εργασίας (ΓΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ), μη κυβερνητικών οργανώσεων, 55.000 ανέργων (νέων, ηλικιωμένων, ελεύθερων επαγγελματιών, υποαπασχολούμενων κ.ά.) με συμβάσεις εργασίας 5 μηνών. Το αντικείμενο της εργασίας τους θα είναι έργα συντήρησης ή μικρά κατασκευαστικά έργα δημόσιων υποδομών - αθλητικών υποδομών, έργα αποκατάστασης οικοσυστημάτων και προστασίας, διαχείρισης και ανάδειξης της βιοποικιλότητας (π.χ. καθαρισμός παραλιών), ανάδειξη πολιτιστικής κληρονομιάς, αποκατάσταση και βελτίωση αστικού και περιαστικού περιβάλλοντος (π.χ. φυτεύσεις σε γειτονιές), αποκατάσταση Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Αποβλήτων, διαχείριση και προστασία υδάτινων πόρων και δασών, προσωπικές κοινωνικές υπηρεσίες, όπως κατ' οίκον φροντίδα ηλικιωμένων, ΑμΕΑ κ.λπ. Η αμοιβή ορίζεται σε 625 ευρώ το μήνα καθαρά» (το ρεπορτάζ στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ