Παρασκευή 11 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Μαχητικές διαδηλώσεις παντού

Δυναμικά ήταν τα συλλαλητήρια στην Βορειοδυτική Ελλάδα και στην Πελοπόννησο.

Στα Γιάννενα η συγκέντρωση έγινε μπροστά από το δημαρχείο όπου συμμετείχαν μεταξύ άλλων και οι γυναίκες συμβασιούχοι του δήμου που δίνουν πολυήμερο αγώνα για να συνεχίσουν την εργασία τους. Στην κεντρική ομιλία η Χριστίνα Τουλκιαρίδου, μέλος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, αναφέρθηκε στις επιπτώσεις της αντιλαϊκής επίθεσης που σήμερα σε συνθήκες καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης είναι ιδιαίτερα έντονες για τις γυναίκες της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων.

Μαχητικές ήταν οι κινητοποιήσεις και στις υπόλοιπες πόλεις της Ηπείρου με έντονη και διακριτή την συμμετοχή γυναικών από διάφορους κλάδους. «Οι γυναίκες εργαζόμενες δε θα κάνουν βήμα πίσω, επιλέγουν το δρόμο του αγώνα μαζί με το ΠΑΜΕ» ήταν το αγωνιστικό μήνυμα που στάλθηκε από την Αιτωλοακαρνανία ενώ συλλαλητήρια έγιναν σε Κέρκυρα και Λευκάδα.

Στην Πελοπόννησο

Στην Πάτρα, η συγκέντρωση έγινε στην πλατεία Γεωργίου. Κεντρική ομιλήτρια ήταν η πρόεδρος του τοπικού Παραρτήματος της ΟΓΕ, Νάνσυ Αγγελακοπούλου. Στη συνέχεια, ακολούθησε πορεία στο κέντρο της πόλης με το πανό της ΟΓΕ να προπορεύεται. Ξεχωριστό χρώμα έδωσαν τα ταμπούρλα των μουσικών δίνοντας αγωνιστικό ρυθμό στα μαζικά μπλοκ που ακολουθούσαν.

«Χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς τα αφεντικά» ήταν το σύνθημα που βροντοφώναξε πλήθος διαδηλωτών μέσα στους κεντρικούς δρόμους της Καλαμάτας. Στη συγκέντρωση μπροστά από το Δημαρχείο, μίλησε η Μαρία Οικονομοπούλου, πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών της Καλαμάτας.

Δυναμική ήταν και η συγκέντρωση που έγινε στην Ζάκυνθο. Στους συγκεντρωμένους μίλησε η Βάσω Κλάδη, από την Επιτροπή Γυναικών του ΠΑΜΕ. Αμέσως μετά οι συγκεντρωμένοι έκαναν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και η εκδήλωση συνεχίστηκε με προβολή της ταινίας «Η ζωή στους βράχους» στην αίθουσα «Φώσκολος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ