Σάββατο 16 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΕΝΤΡΟ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
Αντί για εννέα υπηρετεί ένας ψυχίατρος!

Το Κέντρο Ψυχικής Υγείας, στη Λάρισα, επισκέφτηκε ο Αντ. Σκυλλάκος, βουλευτής του ΚΚΕ, συνοδευόμενος από αντιπροσωπεία της ΚΟΒ Νεάπολης του Κόμματος. Το Κέντρο Ψυχικής Υγείας λειτουργεί με αντικείμενο την πρόληψη, την πρώιμη παρέμβαση, την ενημέρωση και, γενικότερα, αναπτύσσει δραστηριότητες παροχής υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας σε πρώτο βαθμό.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο Αντ. Σκυλλάκος είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους εργαζόμενους για τα πολλά και οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, εξαιτίας των μεγάλων ελλείψεων του κέντρου, το οποίο είναι υποστελεχωμένο. Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ προβλέπονται 9 θέσεις ψυχιάτρων, μεταξύ των οποίων και 2 παιδοψυχίατροι, σήμερα εργάζεται μόνο ένας παιδοψυχίατρος. Ελλείψεις υπάρχουν, επίσης, σε ψυχολόγους - εργάζεται μόνο ένας, ενώ προβλέπονται τρεις - και στο υπόλοιπο προσωπικό. Το κέντρο λειτουργεί μόνο το πρωί και τέσσερα απογεύματα το μήνα, ενώ έπρεπε σε 24ωρη βάση και, ουσιαστικά, υπολειτουργεί.

Οπως τόνισε ο Αντ. Σκυλλάκος, την ευθύνη έχουν η σημερινή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και οι προηγούμενες. Σημείωσε, πως η κρατική χρημοτοδότηση μειώνεται κάθε χρόνο και οι δραστηριότητες του κέντρου που ήταν περιορισμένες, περιορίζονται ακόμα περισσότερο. Υπογράμμισε ότι ο τομέας της πρόληψης και, γενικότερα, της ψυχικής υγείας εγκαταλείφθηκαν από τις κυβερνήσεις, με αποτέλεσμα ο ιδιωτικός τομέας να επεκτείνεται όλο και περισσότερο. Μάλιστα, με ευθύνη των κυβερνώντων - συνέχισε - πέρα από τις ελάχιστες και υποβαθμισμένες κρατικές δομές, διατηρούνται και δομές που δεν είναι κρατικές, αλλά τυγχάνουν της κρατικής στήριξης, μέσω προγραμμάτων. Και τόνισε ότι η αιτία των προβλημάτων βρίσκεται στην πολιτική εμπορευματοποίησης της Υγείας, που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, επισημαίνοντας ότι η διέξοδος βρίσκεται στην πρόταση του ΚΚΕ για Ενιαίο, Αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν Σύστημα Υγείας.

Για τα προβλήματα του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Λάρισας οι βουλευτές του ΚΚΕ Αντ. Σκυλλάκος και Απ. Νάνος κατέθεσαν σχετική Ερώτηση στη Βουλή. Επίσης, το θέμα συζητήθηκε σε εκδήλωση της ΚΟΒ Νεάπολης του ΚΚΕ με θέμα «Οι εξελίξεις στην Υγεία και η πρόταση του ΚΚΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ