Σάββατο 16 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΖΑΝΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
Συνεχίζεται η υποβάθμισή του

Τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει το Τζάνειο Νοσοκομείο Πειραιά, εξαιτίας της υποχρηματοδότησης και της πολιτικής εμπορευματοποίησης της Υγείας που ασκούν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, αναδείχτηκαν κατά την περιοδεία που πραγματοποίησε προχτές στο νοσοκομείο η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής Πειραιά.

Οι εργαζόμενοι από την ερχόμενη Τρίτη προχωρούν σε επίσχεση εργασίας καθώς τους οφείλονται δεδουλευμένες υπερωρίες, αργίες, νυχτερινά και Κυριακές από τον περασμένο Δεκέμβρη.

Γιατροί και νοσοκόμες καθημερινά καλούνται να φροντίζουν τους ασθενείς χωρίς να έχουν τα αναγκαία υλικά καθώς οι ελλείψεις είναι τεράστιες. «Ούτε λάμπες δεν έχουμε να αλλάξουμε στους διαδρόμους και στα δωμάτια», ανέφερε χαρακτηριστικά ένας εργαζόμενος.

Οι ελλείψεις σε νοσηλευτικό, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό παραμένουν μεγάλες, αλλά αντί για επαρκείς προσλήψεις, στα χειρουργεία, στη νάρκωση και στη Μονάδα Βραχείας Νοσηλείας, προχώρησαν στη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, εφαρμόζοντας ενδιάμεσο ωράριο (π.χ. 10 π.μ.-4 μ.μ.). Για να καλυφθούν οι ανάγκες εντατικοποιείται η δουλειά και ήδη η διοίκηση έλαβε απόφαση για την εγκατάσταση ιδιωτικού συνεργείου και στις τραπεζοκόμες όπου οι ελλείψεις φτάνουν το 60%.

Η Διαμάντω Μανωλάκου επισήμανε στους εργαζόμενους πως με την υπολειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων ευνοούνται τα μεγάλα ιδιωτικά κέντρα και τους υπενθύμισε τα νέα μέτρα που έρχονται σε βάρος των εργαζομένων. «Η λαίλαπα δεν έχει τέλος, τόνισε, με την τρομοκρατία της χρεοκοπίας που είναι μόνο για το λαό και όχι για το μεγάλο κεφάλαιο. Απαιτείται κοινός αγώνας ενάντια στα μέτρα που μας γονατίζουν. Αν δεν μας δουν μαζικά μπροστά τους, θα συνεχίσουν τον οδοστρωτήρα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ