Σάββατο 16 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
Να εκμεταλλευτούν τη νέα πείρα

Να εκμεταλλευτούν την αγωνιστική πείρα που συγκέντρωσαν μετά την πολυήμερη κινητοποίησή τους καλούνται οι συμβασιούχοι του Δήμου Αθηναίων, οι οποίοι χτες προχώρησαν σε αναστολή της κατάληψης του δημαρχείου που είχαν ξεκινήσει στο πλαίσιο των αγώνων τους για σταθερή και μόνιμη δουλειά. Μετά την απόφασή τους, οι συμβασιούχοι πραγματοποίησαν πορεία προς το δημαρχείο της οδού Λιοσίων, όπου είχε μεταφερθεί το γραφείο του δημάρχου όσο διαρκούσε η κατάληψη.

Από τη μεριά του, ο Γ. Καμίνης επιχείρησε να παρουσιάσει ως δίκαιη και βιώσιμη λύση τη λύση που θα δοθεί «με διάλογο, στο πλαίσιο του Συντάγματος και των αποφάσεων των δικαστηρίων», όπως τονίζει σε χτεσινή ανακοίνωσή του. Δηλαδή στο πλαίσιο της εξυπηρέτησης της κυρίαρχης πολιτικής που χτυπά ανελέητα το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Σε δήλωσή του ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος Αθήνας, τονίζει για την αναστολή της κατάληψης του δημαρχείου: «Η δικαίωση του αγώνα των συμβασιούχων εργαζομένων στο Δήμο της Αθήνας θα γίνει με τη μονιμοποίηση όλων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, απαιτώντας απ' την κυβέρνηση να δώσει λύση. Οι πολυήμερες κινητοποιήσεις των συμβασιούχων μπορούν να αποτελέσουν σημαντικό σταθμό για τη συνέχιση του αγώνα. Οι εργαζόμενοι βγαίνουν με πολύτιμη πείρα που απέκτησαν επιβάλλοντας τις μορφές και την ένταση της πάλης τους, υιοθετώντας το μόνο αίτημα που ανταποκρίνεται στο δίκιο τους, τη μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου. Το δικαίωμα στη μόνιμη σταθερή δουλειά, κόντρα στην ομηρία και την εργασιακή εκμετάλλευση, είναι αναφαίρετο για όλους τους εργαζόμενους και διεκδικείται με αταλάντευτο αγώνα απέναντι στην πολιτική κυβέρνησης - δήμων - ΕΕ. Απέναντι στις συνδικαλιστικές ηγεσίες που έβαλαν πλάτη στη δημιουργία στρατιάς χιλιάδων συμβασιούχων στους δήμους και στο δημόσιο τομέα».

Το ρόλο των συνδικαλιστικών πλειοψηφιών, που υπονομεύουν το δίκαιο αγώνα των συμβασιούχων, καταγγέλλουν σε ανακοίνωσή τους και οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δήμο της Αθήνας, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως «η πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΥΝ) με ανακοίνωσή της δηλώνει ότι η σταθερή και μόνιμη δουλειά δεν αποτελεί δικαίωμα όλων των εργαζομένων και ζητά τη μετατροπή σε αορίστου χρόνου μόνο των συμβάσεων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες». Οι ταξικές δυνάμεις υπογραμμίζουν πως οι πολυήμερες κινητοποιήσεις «μπορούν να αποτελέσουν σημαντικό σταθμό για τη συνέχιση και διεύρυνση του αγώνα με γνώμονα τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ