Σάββατο 16 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Κάλεσμα οργάνωσης και αντεπίθεσης

Στιγμιότυπο από παρέμβαση του συνδικάτου τον περασμένο Γενάρη
Στιγμιότυπο από παρέμβαση του συνδικάτου τον περασμένο Γενάρη
«Καλούμε όλους εσάς που αγωνιάτε για το αύριο, που ζείτε μέσα στην ανασφάλεια, με το βάρος της καθημερινής εργοδοτικής και κρατικής τρομοκρατίας, να δώσουμε την απάντησή μας στην κρίση, κόντρα σε κεφάλαιο, κυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ενωση, ΔΝΤ. Με καθημερινό αγώνα, με συσπείρωση στο δικό μας σωματείο, στον Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, με συλλογική δράση μέσα από σωματειακές επιτροπές και επιτροπές αγώνα με οργανωμένη ανυπακοή και απειθαρχία για την αντεπίθεση του εργαζόμενου λαού».

Το κάλεσμα αυτό απευθύνει σε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και ταυτόχρονα απευθύνει αγωνιστικό χαιρετισμό σε όλους τους εμποροϋπάλληλους, τους νέους και τις νέες, τις γυναίκες που συμμετείχαν στις αρχαιρεσίες του συλλόγου, οι οποίες και ολοκληρώθηκαν προχτές, Πέμπτη, παρά και ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία και στην τακτική του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού που στοχεύουν στον εκφοβισμό και στη μοιρολατρία, στην απομάκρυνση του εργαζόμενου από το σωματείο του, το ταξικό εργατικό κίνημα. Ιδιαίτερα ο σύλλογος χαιρετίζει τους άνεργους του κλάδου που έδωσαν αγωνιστικό «παρών» στις αρχαιρεσίες.

Οταν αναφέρονται στην ανάπτυξη, ξεκαθαρίζει ο σύλλογος, «εννοούν την ανάπτυξη των κερδών τους, που μπορεί να γίνει μόνο με τη μείωση των μισθών μας και την κατάργηση όλων των δικαιωμάτων μας. Ηδη κάνουν στάση πληρωμών για την υγεία των εργαζομένων, για την παιδεία, κλείνουν νοσοκομεία, συγχωνεύουν σχολεία. Και στην κρίση και στην ανάπτυξη στόχος τους είναι ο φτηνός εργάτης, με ταυτόχρονη σφοδρή επίθεση σε οποιονδήποτε αντισταθεί στην προώθηση αυτής της πολιτικής».

Και μεταξύ άλλων καταλήγει: «οριστική απάντηση στην κρίση σε όφελος της εργατικής τάξης και του λαού είναι η κατάργηση της ατομικής ιδιοκτησίας στα μέσα παραγωγής, η κοινωνικοποίηση των μεγάλων μέσων παραγωγής, ο κεντρικός σχεδιασμός και ο εργατικός έλεγχος, που μπορούν να λειτουργήσουν έτσι ώστε να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες μας. Με ενιαίο μέτωπο πάλης εργατών, υπαλλήλων, αυτοαπασχολουμένων, φτωχών αγροτών, γυναικών, νεολαίας, διεκδικούμε αξιοπρεπή ζωή για μας, σίγουρο μέλλον για τα παιδιά μας. Προοπτική και μέλλον που συνδέεται με τον ασυμβίβαστο αγώνα απαλλαγής από τον ζυγό των μονοπωλίων, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, τον απεγκλωβισμό από τα κόμματα και τις κυβερνήσεις που τα υπηρετούν. Απαλλαγή του συνδικαλιστικού κινήματος από τις συμβιβασμένες και υποταγμένες στα συμφέροντα του κεφαλαίου συνδικαλιστικές ηγεσίες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ