Σάββατο 23 Απρίλη 2011 - Κυριακή 24 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Εκδήλωση για νέα ζευγάρια και νέες γυναίκες

Εκδήλωση για τα προβλήματα και τις σύγχρονες ανάγκες των νέων ζευγαριών διοργανώνει η ΚΝΕ την Παρασκευή 29 Απρίλη, στις 19.00, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Πετρούπολης (Μπουμπουλίνας και Αθανασίου Διάκου) με ομιλήτρια την Βιβή Δάγκα, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ. Θα ακολουθήσει θεατρικό δρώμενο, ενώ παράλληλα με τη συζήτηση θα υπάρχουν στο χώρο δραστηριότητες για τα μικρά παιδιά.

Η επίθεση του κεφαλαίου πλήττει ιδιαίτερα τη νεολαία και τις γυναίκες και μετατρέπει το νέο ξεκίνημα των ζευγαριών για τη δημιουργία της δικής τους οικογένειας σε δρόμο μετ' εμποδίων. Η ανεργία και οι ελαστικές σχέσεις εργασίας κάνουν την ανασφάλεια μόνιμο στοιχείο της καθημερινότητας των νέων, ανατρέπουν κάθε προσπάθεια να προγραμματίσουν τη ζωή τους και να σχεδιάσουν το μέλλον τους. Η μετατροπή της Παιδείας, της Υγείας και της Πρόνοιας σε ακριβοπληρωμένα εμπορεύματα μεταφέρει στις δικές τους πλάτες το βάρος της ικανοποίησης των αναγκών αυτών. Ακόμα και η χαρά της γέννησης ενός παιδιού συνοδεύεται σήμερα από το άγχος και την ανησυχία των νέων γονιών πώς θα καταφέρουν να αντεπεξέλθουν στα έξοδα που αυξάνονται κατακόρυφα.

Την ίδια στιγμή που οι δυσκολίες πολλαπλασιάζονται, είναι ώριμη η δυνατότητα οι νέες και οι νέοι που ανήκουν στα λαϊκά στρώματα και οι οικογένειες που δημιουργούν, να απολαύσουν όλα όσα μπορεί να τους προσφέρει η ανάπτυξη της παραγωγής και της επιστήμης. Τα προβλήματα που σήμερα αντιμετωπίζουν έχουν κοινή αιτία το καπιταλιστικό σύστημα, που υπηρετεί τα κέρδη των μονοπωλίων και όχι τις ανάγκες του λαού. Μονόδρομος για τα νέα ζευγάρια είναι να οργανωθούν και να παλέψουν στο πλευρό του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για την ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου και την οικοδόμηση του σοσιαλισμού - κομμουνισμού, για να γίνουν ιδιοκτήτες του πλούτου που παράγουν και να ζήσουν καλύτερα οι ίδιοι και τα παιδιά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ