Παρασκευή 6 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΑΜΕ - ΠΑΣΥ - ΠΑΣΕΒΕ
«Καλάθια» γεμάτα κοροϊδία!

Για «ένα καλάθι γεμάτο φτηνή κοροϊδία», κάνουν λόγο οι Γραμματείες ΠΑΜΕ, ΠΑΣΥ και ΠΑΣΕΒΕ Κοζάνης. Σε ανακοίνωσή τους σημειώνουν ότι η κυβέρνηση, προκειμένου να ρίξει στάχτη στα μάτια της φτωχής αγροτιάς, εντείνει την προπαγάνδα της παρουσιάζοντας ότι μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη και ανασυγκρότηση της υπαίθρου, αν η κάθε διοικητική περιφέρεια του «Καλλικράτη» αναπτύξει και προωθήσει τα δικά της προϊόντα.

Ξεκαθαρίζουν ότι «όσο ακολουθείται η πολιτική του ευρωμονόδρομου, κανένα "καλάθι" δεν πρόκειται να δώσει τη λύση στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι. Η κατάσταση δεν πρόκειται να αναστραφεί, αντίθετα θα χειροτερεύσει άμεσα ως αποτέλεσμα των αποφάσεων του "ελέγχου υγείας της νέας ΚΑΠ" και του μνημονίου.

Οι αγροτοκτηνοτρόφοι δεν αντέχουν και δεν μπορούν να παράγουν όσο δε λαμβάνονται μέτρα: Για εγγυημένες τιμές παραγωγού και επιδοτήσεις που θα διασφαλίζουν βιώσιμο εισόδημα. Για μείωση του κόστους παραγωγής. Για προστασία της εγχώριας παραγωγής από τις αθρόες εισαγωγές. Για αναβάθμιση ζωής στην ύπαιθρο, με Δημόσια Υγεία - Πρόνοια, Παιδεία, πολιτιστική και αθλητική δημιουργία. Εργα υποδομής που θα εξυπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες.

Κανένα αγροτικό καλάθι ανά Περιφέρεια δεν πρόκειται να δώσει ούτε την ελπίδα, ούτε τη λύση. Ο λαός ενδιαφέρεται να έχει φτηνά, ποιοτικά και υγιεινά τρόφιμα και οι μικρομεσαίοι αγρότες μπορούν να τα εξασφαλίσουν, με άλλον όμως τρόπο οργάνωσης της παραγωγής που συμφέρει τους εργαζόμενους και την αγροτιά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ