Παρασκευή 6 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Υποκριτικό «σφράγισμα» αμαξοστασίου της ΕΘΕΛ

Επιλεκτικά ...ευαίσθητος εμφανίζεται ο περιφερειάρχης Αττικής

Στο πλαίσιο της συνολικότερης κυβερνητικής πολιτικής για απαξίωση των αστικών συγκοινωνιών της πρωτεύουσας, εντάσσεται η πρόσφατη απόφαση της περιφέρειας Αττικής να σφραγίσει μέρος των εσωτερικών εγκαταστάσεων του αμαξοστασίου της ΕΘΕΛ - πρατήριο υγρών καυσίμων με υπαίθριο πλυντήριο, λιπαντήριο οχημάτων και συνεργείο επισκευής οχημάτων - επειδή «διαπιστώθηκε πως λειτουργούσαν χωρίς άδεια».

Εργαζόμενοι και συνδικαλιστές στην ΕΘΕΛ σχολιάζοντας στον «Ρ» την παραπάνω απόφαση, έλεγαν ότι αποτελεί «κρεσέντο» υποκρισίας από πλευράς Περιφέρειας Αττικής - η οποία σημειώνεται ότι σύμφωνα με το νέο νόμο για τις αστικές συγκοινωνίες και τον «Καλλικράτη», αποτελεί τον αρμόδιο φορέα ελέγχου των αστικών συγκοινωνιών - αφού σχεδόν στο σύνολο των αμαξοστασίων της ΕΘΕΛ, αν οι «αρμόδιοι» θέλουν, μπορούν να βρουν λόγους ώστε να τα «σφραγίσουν». Συμπλήρωναν ακόμη ότι το κλείσιμο λειτουργιών του αμαξοστασίου, παρεμποδίζει την απρόσκοπτη λειτουργία των λεωφορειακών γραμμών, που εξυπηρετούν πολλές περιοχές των βορειοδυτικών προαστίων της Αττικής, με αποτέλεσμα την ακόμη μεγαλύτερη ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού.

Τέλος, άξιο απορίας αποτελεί το γεγονός ότι η διοίκηση της ΕΘΕΛ δεν έχει μέχρι σήμερα τοποθετηθεί επίσημα για το παραπάνω περιστατικό, σε αντίθεση με το συνδικάτο εργαζόμενων και θυγατρικών εταιρειών στον ΟΑΣΑ το οποίο σε ανακοίνωσή του αναφέρει, ανάμεσα σε άλλα ότι «την μεγάλη ευαισθησία του κ. Σγουρού για την νομιμότητα λειτουργίας εγκαταστάσεων της αστικής συγκοινωνίας δεν την έχουμε δει σε παράνομες εγκαταστάσεις εργοστασίων σε όλο το λεκανοπέδιο, όπου επικρατεί ο νόμος του ισχυρού. Εκεί ο κ. Σγουρός "δεν τολμάει" να στείλει κλιμάκια ελέγχου γιατί θα συναντήσουν "τους εργοδότες του"»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ