Παρασκευή 6 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΩΝ
Πουλάνε στη χονδρική ακριβότερα από το πλαφόν

Ακόμα μια πλευρά της κυβερνητικής κοροϊδίας σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων αναδεικνύεται από τις καταγγελίες της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδας (ΟΒΕ), σε σχέση με το πλαφόν στην τιμή της βενζίνης που ανακοίνωσε ότι επιβάλλει η κυβέρνηση σε 13 νομούς της χώρας.

Οπως καταγγέλλουν οι βενζινοπώλες, σε πολλές περιπτώσεις οι ανώτατες τιμές στις οποίες αναγκάζει τα πρατήρια να πωλούν τη βενζίνη, είναι χαμηλότερες και από εκείνες στις οποίες αγοράζουν χονδρικά από τις εταιρείες εμπορίας.

Στη Σάμο οι πρατηριούχοι απεργούν, στην Κέρκυρα πολλοί βενζινοπώλες κάνουν το ίδιο, ενώ στην Κεφαλλονιά οι πρατηριούχοι διαμαρτυρήθηκαν στην Περιφέρεια και έχουν κλείσει τα πρατήριά τους, αδυνατώντας, όπως λένε, να λειτουργήσουν με τις τιμές που επιβάλλει η κυβέρνηση. Η ΟΒΕ κατέθεσε στο υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης τιμολόγια χονδρικής με τιμές πάνω από το πλαφόν του υπουργείου και απαιτεί είτε να αρθεί το πλαφόν, είτε να επιβληθεί σε όλα τα στάδια διακίνησης βενζίνης. Ζητάει, ακόμα, να μειωθούν άμεσα οι φόροι για να μειωθούν οι τιμές.

Στο μεταξύ, στο Αυτόφωρο θα οδηγούνται οι βενζινοπώλες. αλλά και οι εταιρείες εμπορίας πετρελαιοειδών που παραβιάζουν το πλαφόν. Αυτό ζήτησε με εγκύκλιό του ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ι. Τέντες από τους εισαγγελείς Εφετών Δυτικής Μακεδονίας, Δωδεκανήσου, Θράκης, Λαμίας, Κέρκυρας, Πατρών, Αιγαίου και Κρήτης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ