Παρασκευή 6 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Παρέμβαση για τον «Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Αρτας»

Πάνω από πέντε μήνες παραμένουν απλήρωτοι οι 300 εργαζόμενοι στον Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Αρτας, παρά το γεγονός ότι ο Συνεταιρισμός αυξάνει την ημερήσια παραγωγή του και πουλάει τα προϊόντα του.

Το θέμα έφερε χτες στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Ν. Μωραΐτης, καταγγέλλοντας ότι η διοίκηση του Συνεταιρισμού αντί να πληρώσει τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους, τους τρομοκρατεί, βάζει χαφιεδοκάμερες και επιχειρεί να τσακίσει κάθε φωνή αντίστασης. Μάλιστα, χρησιμοποιεί και εξαθλιωμένους μετανάστες με μεροκάματα πείνας, προσπαθώντας να καταργήσει κάθε εργασιακό δικαίωμα.

Απαντώντας ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας, Γ. Κουτρουμάνης, είπε ως απλός παρατηρητής ότι η μη καταβολή δεδουλευμένων είναι συχνό φαινόμενο και ανέφερε ότι από το τοπικό υποκατάστημα του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας υποβλήθηκαν μηνύσεις και επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 31.000 ευρώ. Είπε ότι ελέγχθηκαν και οι εργολάβοι, διαπιστώθηκε ότι απασχολούσαν ανασφάλιστους αλλοδαπούς και υπήρξαν οι απαραίτητες κυρώσεις.

Οι εργαζόμενοι στο συγκεκριμένο Συνεταιρισμό βρίσκονται σε απόγνωση και κινδυνεύουν τα σπίτια τους από πλειστηριασμούς και διακοπή παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, τόνισε στην παρέμβασή του ο Ν. Μωραΐτης. Αυτή τη στιγμή, συνέχισε, πρέπει οι εργαζόμενοι και οι φτωχοί παραγωγοί να δημιουργήσουν το δικό τους μέτωπο μαζί με τους άλλους εργαζόμενους της περιοχής και να παλέψουν για μια άλλη πολιτική όπου εκεί θα υπάρχουν παραγωγικοί συνεταιρισμοί που πραγματικά θα δουλεύουν ώστε να λύσουν τα ζητήματα των παραγωγών αλλά και γενικότερα τα θέματα της περιοχής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ