Τετάρτη 18 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Εκβιάζουν οι μεγαλοβιομήχανοι...

Η πλήρης συμφωνία της ντόπιας πλουτοκρατίας με τις επιλογές της ΕΕ και του ΔΝΤ, όπως εκφράζονται μέσα από τους συνεχώς κλιμακούμενους αντιλαϊκούς προσανατολισμούς του μνημονίου, είναι κάτι γνωστό. Η φάρα των εκπροσώπων του κεφαλαίου ανέκαθεν πρωταγωνιστούσε για την εφαρμογή και συνεργαζόταν με κάθε κυβέρνηση και διεθνή φορέα της ολιγαρχίας, που προωθεί πολιτικές στήριξης της κερδοφορίας τους.

Το ίδιο ακριβώς κάνουν και τώρα. Συμφωνούν και υπερθεματίζουν για κάθε αντιδραστική επιλογή, αξιώνουν αποφασιστικότητα και αποτροπή παρεκκλίσεων, επιδιώκουν δογματική προσήλωση στις αναδιαρθρώσεις, αφού αυτό βοηθά τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους να ξεπεράσουν την οικονομική κρίση σε βάρος των εργαζομένων με τις μικρότερες δυνατές επιπτώσεις για τους ίδιους.

Στην προσπάθειά τους να πιέσουν για την υλοποίηση των αντιδραστικών μέτρων που προωθούνται αυτήν την περίοδο, προχτές επιστράτευσαν και το ...τυράκι, προκειμένου να τσιμπήσουν τα ποντίκια. Ομολογούν ότι ναι μεν διαθέτουν κεφάλαια δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ, αλλά δεν προτίθενται να τα ρίξουν στην παραγωγή, μέχρι να ικανοποιηθούν πλήρως οι αξιώσεις τους για την εξασφάλιση υψηλής κερδοφορίας. Βεβαίως, σε συνθήκες κρίσης επενδύσεις δε γίνονται, αλλά τσακίζουν εργασιακά δικαιώματα για να αυξήσουν την εκμετάλλευση των εργαζομένων και την κερδοφορία τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ