Τετάρτη 18 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
Καταδικάζει τα μέτρα για το κέντρο

Σε καταδίκη των κυβερνητικών μέτρων για το κέντρο της Αθήνας και της αστυνομικής επίθεσης εναντίον Αφγανού πρόσφυγα, προχώρησε η «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη».

Η σχετική ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Τα κυβερνητικά μέτρα για το κέντρο της Αθήνας δεν αποσκοπούν στην αντιμετώπιση των εκρηκτικών προβλημάτων που βιώνει η μεγάλη πλειοψηφία κατοίκων και εργαζομένων, Ελλήνων και αλλοδαπών. Η κυβέρνηση αξιοποιεί την ανυπόφορη και επικίνδυνη κατάσταση στο κέντρο και σε συνοικίες της Αθήνας, κατάσταση για την οποία ευθύνεται η ίδια και η προκάτοχός της κυβέρνηση της ΝΔ, για να παραδώσει το κέντρο στους μεγαλοεργολάβους και τους μεγαλοεπιχειρηματίες με την αυξημένη προστασία των ποικιλώνυμων ομάδων καταστολής, για να εντείνει την τρομοκράτηση και τον εκφοβισμό Ελλήνων και ξένων εργαζομένων.

Οι εξαγγελίες για ενεργοποίηση στο κέντρο της Αθήνας ακόμη και της γνωστής από την υπόθεση "ζαρντινιέρα" Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (πριν λίγο καιρό μιλούσαν για αστυνομικές ομάδες "ήπιας καταστολής"), για γενικευμένες επιχειρήσεις "σκούπα", φυλακίσεις και απελάσεις μεταναστών, για κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου και περιορισμό των διαδηλώσεων στοχεύουν στην τρομοκράτηση και τον εκφοβισμό των εργαζομένων - Ελλήνων και ξένων - και όχι στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας, όπως υποκριτικά ισχυρίζονται. Μέσα σε λιγότερο από μια βδομάδα, αποδείχθηκε πόσο υποκριτικοί ήταν οι λεονταρισμοί του υπουργού Προστασίας του Πολίτη εναντίον της πρακτικής συγκεκριμένων "επίλεκτων" αστυνομικών ομάδων, πόσο ευθέως ανάλογη με τη νέα αντεργατική καταιγίδα που ετοιμάζουν για το λαό είναι η ένταση της καταστολής.

Για το πού στοχεύουν οι αντιλαϊκές εξαγγελίες, φαίνεται και από την απρόκλητη επίθεση και τη ληστεία (!) που υπέστη Αφγανός πρόσφυγας, μέλος της Συνδικάτου Οικοδόμων, κάτοχος νομιμοποιητικών εγγράφων (ροζ κάρτα), την ίδια ώρα που συνεδρίαζε το υπουργικό συμβούλιο με θέμα τα προβλήματα του κέντρου της Αθήνας, από τα πληρώματα δύο μηχανών της ομάδας ΔΕΛΤΑ ή ΔΙΑΣ στο κέντρο της Αθήνας.

Καταγγέλλουμε το παραπάνω περιστατικό, ζητάμε τη διερεύνησή του και την τιμωρία των δραστών, έχοντας συνείδηση ότι δεν αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό - όπως συνηθίζει να λέει η κυβέρνηση - αλλά αποτέλεσμα της ίδιας της κυβερνητικής πολιτικής. Μιας πολιτικής που στοχοποιεί συλλήβδην όλους τους μετανάστες, που δεν παίρνει μέτρα για να χτυπήσει τα οργανωμένα εγκληματικά κυκλώματα, που εγκλωβίζει εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες στην Ελλάδα και κυρίως την Αθήνα, επιμένοντας στην καταστροφική και αδιέξοδη εφαρμογή της Συνθήκης Δουβλίνο ΙΙ και Σένγκεν.

Καλούμε σε ακόμη μεγαλύτερη αλληλεγγύη μεταξύ Ελλήνων και ξένων εργαζομένων, συσπείρωση στα ταξικά συνδικάτα και το λαϊκό κίνημα, καταδίκη των ακροδεξιών - ρατσιστικών συμμοριών και των προβοκατόρικων στοιχείων που πρόσφατα ματοκύλισαν τη λαϊκή αγορά των Εξαρχείων και στρώνουν το έδαφος για νέα μέτρα καταστολής. Η τρομοκρατία, από όπου κι αν προέρχεται, δε θα περάσει».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ