Τετάρτη 18 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΣΕ ΑΛΛΟ ΔΡΟΜΟ Η ΛΥΣΗ

ΠΑΛΙΑ ΤΟΥΣ ΤΕΧΝΗ ΚΟΣΚΙΝΟ: «Το είδαμε από πέρσι, όταν επιβλήθηκαν οι οριζόντιες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, επαναλήφθηκε με την ψήφιση του νέου Ασφαλιστικού (...) ήρθε η σειρά των επικουρικών συντάξεων (...) για νέα μείωση του εισοδήματος των συνταξιούχων πρόκειται (...) να εξαγγείλει, για άλλη μια φορά, περικοπές προσωπικού στον ευρύτερο δημόσιο τομέα (...) θα πρόκειται για απολύσεις (...) Η κυβέρνηση αποφεύγει να πει ευθέως την αλήθεια και περιορίζεται πάλι σε διαβεβαιώσεις του τύπου "δεν θα γίνουν απολύσεις μονίμων υπαλλήλων"» (από το κύριο άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ: «Εδώ ακριβώς βρισκόμαστε. Τελειώνει το "πρώτο μνημόνιο" και πάμε για το "δεύτερο" (...) Είμαστε πάλι στο σημείο εκείνο από το οποίο ξεκινήσαμε (...) Οι ευρωπαϊκές ηγεσίες, είναι ολοφάνερο πια ότι δίνουν επιπλέον χρόνο στις τράπεζές τους, που έχουν ελληνικά ομόλογα, για να κάνουν τις αναγκαίες "τακτοποιήσεις", να "θωρακιστούν" έναντι του ελληνικού κινδύνου και να πάρουν προνομιούχες θέσεις στην ελληνική αγορά μέσω των αποκρατικοποιήσεων ως αντάλλαγμα ενός πιθανού "κουρέματος" του ελληνικού χρέους αργότερα» (από άρθρο στο ΕΘΝΟΣ).

ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΑΜΠΟΥΛΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ: «Η χώρα ζει σε μια διαρκή αμφισβήτηση. Ακόμη και περιθωριακές, ακραίες, πολιτικές δυνάμεις διεκδικούν πρωταγωνιστικό ρόλο στη δημόσια ζωή και αμφισβητούν τη δύναμη και των δύο μεγάλων κομμάτων (...) Οταν μιλάμε για συναίνεση, τι εννοούμε; Αν τα δύο μεγάλα κόμματα είναι αποφασισμένα να συναινέσουν και να μοιράσουν τις ευθύνες, καλοδεχούμενη η πρόθεσή τους (...) η κυβέρνηση οφείλει να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Είναι σε θέση να πραγματοποιήσει τις μεγάλες αλλαγές που μας ζητούνται με όλες τις θυσίες που συνεπάγονται; Αν ναι ας προχωρήσει χωρίς δισταγμούς, διγλωσσίες και αμφιταλαντεύσεις. Διαφορετικά να μην εκπλαγούμε αν τα τύμπανα της Ευρώπης σημάνουν εκλογές εδώ και τώρα» (από άρθρο του Σ. Ψυχάρη σε ΒΗΜΑ/ ΝΕΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ