Κυριακή 9 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΔΙΕΘΝΗ
Διεθνείς εξελίξεις 1999

Πέρασε άλλη μια χρονιά φουσκωμένη με γεγονότα στις διεθνείς εξελίξεις. Αλλη μια χρονιά σύγκρουσης των δυνάμεων του ιμπεριαλισμού και του διεθνούς κεφαλαίου με τους λαούς όπου Γης. Μια ατέλειωτη διαδικασία σύγκρουσης, όπου το γερασμένο εκμεταλλευτικό σύστημα επιδιώκει να διατηρηθεί και να διαιωνιστεί σε βάρος της προόδου και της ελευθερίας του ανθρώπου. Αδίστακτο, όπως το προστάζει τυφλά η φύση του, είναι έτοιμο ακόμα να αιματοκυλήσει ολόκληρους λαούς, προκειμένου να εξασφαλίσει τα ιμπεριαλιστικά κέρδη. Πολλά τέτοια παραδείγματα γνωρίσαμε και την περασμένη χρονιά, με πρώτο φυσικά την άνανδρη ΝΑΤΟική επίθεση στο λαό της Γιουγκοσλαβίας.

Πάντως οι λαοί παρά την απροκάλυπτη βία του ιμπεριαλισμού και τους πολύπλοκους χειρισμούς - εκβιασμούς του ιμπεριαλισμού συνεχίζουν να μάχονται για ένα καλύτερο κόσμο.

Στις επόμενες σελίδες δεν πρόκειται να ακολουθήσει κανένας λεπτομερειακός-ημερολογιακός απολογισμός για κάθε γεγονός στο διεθνή στίβο. Ούτε ο χώρος ούτε η άποψή μας το επιτρέπει. Περιλαμβάνονται πολύ ουσιαστικοί σταθμοί των εξελίξεων και όσες μεγάλες ενότητες δε χώρεσαν στο σημερινό φύλλο (πχ οι πολλές εξελίξεις στη Ρωσία) θα δημοσιευτούν τις επόμενες βδομάδες με τη μορφή της αρθρογραφίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ