Πέμπτη 26 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ
Εχθρεύεται την οργανωμένη πάλη του λαού

Λιβανίζει το «αυθόρμητο» για να διαφημίσει τις κινητοποιήσεις που το ίδιο το σύστημα παρουσιάζει σαν «ακομμάτιστες»

Προτάσεις διαχείρισης, που ισοδυναμούν με διαπιστευτήρια στο αστικό πολιτικό σύστημα, περιφέρουν τα στελέχη του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, δείχνοντας ταυτόχρονα την έχθρα τους προς το οργανωμένο κίνημα, που παλεύει σε ταξική κατεύθυνση. Μιλώντας χτες στον ρ/σ «Αθήνα 9,84», ο Αλ. Τσίπρας επανέλαβε την αγωνία του για το «πώς θα διαφυλάξουμε τη δημοκρατία και πώς θα προστατεύσουμε το Σύνταγμα», ενώ απαντώντας στο ερώτημα που έθεσε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, αν θέλουμε να είμαστε μέσα ή έξω απ' την ΕΕ, έσπευσε να λιβανίσει την Ευρωένωση και να μοιράσει διαβεβαιώσεις στο σύστημα της αστικής διαχείρισης ως προς τη νομιμοφροσύνη του στον ευρωμονόδρομο.

Σε ανακοίνωσή του, ο ΣΥΝ εγκαλεί τον ΣΕΒ, που «δεν θέτει ζήτημα έγκρισης ή μη του μνημονίου ή του νέου ευρωπαϊκού μνημονίου, αλλά αναφέρεται σε ανύπαρκτα και πλαστά διλήμματα περί παραμονής στο ευρώ», για να συμπληρώσει ο πρόεδρος του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ ότι «προφανώς και θέλουμε να είμαστε στην ΕΕ αλλά ως τι; Ως οι φτωχοί συγγενείς; (...) Ως μία χώρα που θα ποδοπατείται; Το ερώτημα είναι αν θέλουμε το μνημόνιο και αυτή την πολιτική. Ομως νομίζω ότι αυτό το οποίο ο χώρος μας αναδεικνύει είναι ίσα-ίσα η προστασία της Ευρώπης».

Με δεδομένα τα παραπάνω, ο επικεφαλής ενός σχήματος - ουρά των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών επανέλαβε ότι το ΚΚΕ «δεν βοηθάει το λαϊκό κίνημα σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή» και συμπλήρωσε συκοφαντικά πως «ό,τι δεν κατανοεί, ό,τι δεν ελέγχει, το θεωρεί προβοκατόρικο, ξένο, ύποπτο, αναποτελεσματικό». Το πόσο εχθρικά βλέπει ο ΣΥΝ το οργανωμένο λαϊκό κίνημα φάνηκε λίγα λεπτά μετά, όταν δήλωσε ότι «πολλές φορές ο λαϊκός παράγοντας βγαίνει στο προσκήνιο και με αυθόρμητο τρόπο, ίσως τότε βγαίνει και καλύτερα και πιο αποτελεσματικά (...) Στην πραγματικότητα νομίζω ότι αυτό που μπορεί να αποδειχθεί σήμερα αποτελεσματικό είναι η αυθόρμητη κοινωνική αντίδραση».

Ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, όπως και άλλες αστικές δυνάμεις, χαϊδεύει τα αυτιά όσων βάλλονται από την πολιτική του δικομματισμού, αλλά επιλέγουν ανώριμες πολιτικά αντιδράσεις, που προβάλλονται από τους αστούς σαν «ακομμάτιστες», επειδή ακριβώς εχθρεύονται τους ταξικούς αγώνες, που αποτελούν καρφί στο μάτι του συστήματος της εκμετάλλευσης και των κομμάτων που το υπηρετούν. Από εδώ προκύπτει και η επίθεση στο ΚΚΕ, που πρωτοστατεί σε ταξικούς αγώνες και οργάνωση στους τόπους δουλειάς και στις εργατογειτονιές.

Ενδεικτικό, τέλος, των αυταπατών, που προσπαθεί να καλλιεργήσει ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, είναι και η μόνιμη έγνοια του να εξωραΐσει τον εργοδοτικό κυβερνητικό συνδικαλισμό και το ρόλο του, λέγοντας χτες ότι «πριν από λίγο συναντήθηκα με τον πρόεδρο της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Και η ΠΑΣΚΕ ΟΤΑ και η ΠΑΣΚΕ ΟΜΕ-ΟΤΕ αποχωρούν από το ΠΑΣΟΚ». Πρόκειται για τις ηγεσίες δυο Ομοσπονδιών που έχουν στηρίξει τις εργασιακές και άλλες ανατροπές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά και την έως τώρα ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ