Πέμπτη 26 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αντιδράσεις για τα νέα κυβερνητικά μέτρα

Από παλιότερη κινητοποίηση του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών
Από παλιότερη κινητοποίηση του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών
Ενώ συνεχίζονται αυτήν την περίοδο οι εκλογές στους Συλλόγους Δασκάλων - Νηπιαγωγών και στις ΕΛΜΕ της χώρας μπροστά στα συνέδρια των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών, άμεση παρέμβαση στους εκπαιδευτικούς, για να μην περάσουν τα νέα βάρβαρα κυβερνητικά μέτρα, έκαναν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ με ανακοίνωση που έβγαλαν χτες και διακινούν στα σχολεία.

«Τα νέα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση είναι κόλαση για το λαό και παράδεισος για το κεφάλαιο», επισημαίνει η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ και τονίζει: «Ενα χρέος έχουμε, μια επιλογή: Με κοινωνική - λαϊκή συμμαχία να οργανώσουμε την πάλη μας από τα κάτω, να βγούμε στους δρόμους για να μην περάσουν τα νέα μέτρα της κυβέρνησης, τα μέτρα που επιβάλλει η δικτατορία των μονοπωλίων».

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ ενημερώνουν αναλυτικά για τα μέτρα που ανακοινώθηκαν και τονίζουν: «Κυβέρνηση, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ., τρόικα και ΕΕ τρομοκρατούν, εκβιάζουν το λαό ότι δήθεν τα νέα μέτρα είναι μονόδρομος, ότι παίρνονται για τη σωτηρία της χώρας. Τα μέτρα παίρνονται για να σωθούν και να αυξηθούν τα κέρδη της πλουτοκρατίας. Αυτός είναι ο βασικός τους στόχος. Με τα νέα μέτρα θέλουν πρώτα να κατεβάσουν τα μεροκάματα στο επίπεδο της Ινδίας και της Κίνας και μετά να κάνουν επενδύσεις ώστε να γίνουν πιο ανταγωνιστικοί.

Στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής δεν υπάρχει ούτε μέλλον, ούτε φιλολαϊκή προοπτική. Οι θυσίες που σε καλούν να κάνεις είναι χωρίς αντίκρισμα και χωρίς τελειωμό. Δεν έχεις καμιά ευθύνη για την καπιταλιστική κρίση. Το χρέος είναι όλο "παράνομο". Μην το αναγνωρίζεις!». Απευθυνόμενη η Πανελλαδική Γραμματεία σε κάθε εκπαιδευτικό, τονίζει ότι οι εκλογές σε συλλόγους και ΕΛΜΕ είναι ένα όπλο, μια ευκαιρία: «Εχεις κι εσύ ευθύνη! Ανάτρεψε τους συσχετισμούς τώρα! Η ψήφος σου μετράει! Δώσε δύναμη στη δύναμή σου! Ισχυροποίησε το ΠΑΜΕ»!

Την ίδια στιγμή, σε ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας τονίζει:

«Η διαρκής επίθεση, με νέα μέτρα σε βάρος της εργατικής τάξης, καταδεικνύει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο τα αδιέξοδα του κεφαλαίου να διαχειριστεί την κρίση». Και σημειώνει ότι «η εξασφάλιση των 78,4 δισ. ευρώ, για να σωθούν τα μονοπώλια και να εξασφαλίσουν την απρόσκοπτη κερδοφορία τους είναι συνδεδεμένη με το γονάτισμα της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων».

Στον αντίποδα, η Ομοσπονδία Οικοδόμων καλεί «όλους τους οικοδόμους, μαζί με τις οικογένειές τους σε ξεσηκωμό. Να πάρουν αποφασιστικά μέρος στα συλλαλητήρια που διοργανώνουν το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, το ΜΑΣ, η ΟΓΕ σε όλη τη χώρα. Κάθε γειτονιά, κάθε χώρος δουλειάς να γίνει μετερίζι οργάνωσης και αγώνα, συσπείρωσης που θα διαλύει αυταπάτες της κυβέρνησης, τη σύγχυση, τη μοιρολατρία, για να δυναμώσει το μέτωπο της αντίστασης και της ανατροπής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ