Πέμπτη 26 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ - ΝΔ
Πλειοδοτούν σε μέτρα - διαπιστευτήρια στο κεφάλαιο

Με ακροατήριο τους βιομήχανους, Παπανδρέου και Σαμαράς διαγκωνίστηκαν για τον τίτλο του καλύτερου διαχειριστή των συμφερόντων της πλουτοκρατίας

Κυβέρνηση, ΣΕΒ, ΝΔ και τρόικα συμφωνούν στην κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων. Εχουν ενιαίο μέτωπο ενάντια στο λαό και σαν τέτοιοι πρέπει να πολεμηθούν και να ηττηθούν

Phasma

Κυβέρνηση, ΣΕΒ, ΝΔ και τρόικα συμφωνούν στην κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων. Εχουν ενιαίο μέτωπο ενάντια στο λαό και σαν τέτοιοι πρέπει να πολεμηθούν και να ηττηθούν
Σ' έναν ιδιότυπο ανταγωνισμό για το ποιος μπορεί με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα να υπηρετήσει τα ζωτικά συμφέροντα του κεφαλαίου σε συνθήκες κλιμακούμενης καπιταλιστικής κρίσης, επιδόθηκαν προχτές ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος της ΝΔ, καταθέτοντας ταυτόχρονα διαπιστευτήρια πολιτικής συστράτευσης για να ξεκολλήσει το κεφάλαιο από την κρίση, με φθηνότερους εργάτες και νέα πεδία επιχειρηματικής δράσης.

Μιλώντας στην ετήσια γενική συνέλευση του ΣΕΒ, ο Γ. Παπανδρέου δήλωσε έτοιμος να συζητήσει με την τρόικα τη μείωση του φορολογικού συντελεστή στα κέρδη των επιχειρήσεων, που σήμερα βρίσκεται στο 20% και η ΝΔ έχει προτείνει να κατέβει στο 15%. Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, υπεραμύνθηκε των βάρβαρων μέτρων ύψους 22 δισ. ευρώ του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος 2012-2015 και των νέων «επιπρόσθετων παρεμβάσεων» για το 2011, ύψους 6,4 δισ. ευρώ, διαβεβαιώνοντας ότι το «κράτος είναι δίπλα στην επιχειρηματικότητα».

Στο ίδιο πνεύμα, ανέγνωσε μια λίστα από νέα προνόμια προς το κεφάλαιο, όπως η χρηματοδότηση των επιχειρήσεων με 4,2 δισεκατομμύρια ευρώ από τον επενδυτικό νόμο και με στοχευμένα φορολογικά κίνητρα, το ευρύ πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, το πρόγραμμα φαστ τρακ για μεγάλες επενδύσεις και μίνι φαστ τρακ για αδειοδοτήσεις στη μεταποίηση, το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων και των αγορών.

Από την πλευρά του, μιλώντας στην ίδια συνέλευση, ο Α. Σαμαράς προσπάθησε να εκπέμψει το μήνυμα ότι η ΝΔ παραμένει ο παραδοσιακός εκφραστής του κεφαλαίου και πως η τακτική που εφαρμόζει υπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο τα μακροπρόθεσμα συμφέροντα της πλουτοκρατίας.

Πλειοδοτώντας στα μέτρα της κυβέρνησης, ανέλυσε το «Ζάππειο 2» στους κατεξοχήν ενδιαφερόμενους. Μεταξύ άλλων, η πρόταση της ΝΔ για «επανεκκίνηση της οικονομίας» περιλαμβάνει μέτρα όπως μείωση των φορολογικών συντελεστών για τα επιχειρηματικά κέρδη στο 15% και μείωση της φορολόγησης στα μερίσματα στο 15% από 25%, μείωση των εργοδοτικών εισφορών κατά 25%, να εξοφληθούν οι «εκκρεμότητες» του κράτους προς τους ιδιώτες, ύψους περίπου 5 δισ. ευρώ.

Ακόμα, να δοθεί ένα 20-30% στις επιχειρήσεις, κυρίως στις εξαγωγικές και τις τουριστικές, από τα πακέτα εγγυήσεων των τραπεζών και να παραταθεί η διοχέτευση ρευστότητας των τραπεζών από την ΕΚΤ μέχρι το τέλος του 2012, «φαστ τρακ» για όλες τις επιχειρήσεις και όχι μόνο στις πολύ μεγάλες ή τις ξένες, να καταργηθούν οι έκτακτες εισφορές στα κέρδη, να κτυπηθεί το παρεμπόριο, εκποίηση της δημόσιας περιουσίας και ΣΔΙΤ.

Στη βάση των ταυτόσημων στρατηγικά προτάσεων με το ΠΑΣΟΚ, ο Α. Σαμαράς επανέλαβε ενώπιον των βιομηχάνων ότι «η ΝΔ δεν εμπόδισε να εφαρμοστεί η λάθος πολιτική την οποία και εκείνοι εισηγήθηκαν και στην οποία και σήμερα επιμένουν (...) Εμποδίσαμε την κυβέρνηση να κυβερνήσει; Οχι. Στηρίξαμε ό,τι σωστό έκανε η κυβέρνηση αυτό το διάστημα; Ναι. Και τώρα στηρίζω ό,τι σωστό προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εδώ η φτηνή εργατική δύναμη!!! (2011-08-26 00:00:00.0)
Αλληλοσυμπληρώνονται στον πόλεμο ενάντια στο λαό (2011-05-15 00:00:00.0)
Χαράς ευαγγέλια για την πλουτοκρατία (2011-05-15 00:00:00.0)
Για την πλουτοκρατία από την αρχή ως το τέλος (2011-05-13 00:00:00.0)
Ενισχύεται η φοροεπιβάρυνση των λαϊκών στρωμάτων (2004-11-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ