Παρασκευή 27 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΔΗΜΟΥΛΑΣ
Ωριμη ανάγκη η πάλη για τη λαϊκή εξουσία

Σε πολιτική συγκέντρωση του Κόμματος στο Ρέθυμνο μίλησε το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Ο Τηλέμαχος Δημουλάς
Ο Τηλέμαχος Δημουλάς
Κάλεσμα στο λαό και τη νεολαία να ορθώσουν το αγωνιστικό τους ανάστημα και να απορρίψουν τα σενάρια της συναίνεσης, που οδηγεί σε νέες θυσίες για την κερδοφορία της πλουτοκρατίας, απηύθυνε ο Τηλέμαχος Δημουλάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, από το βήμα της πολιτικής συγκέντρωσης που διοργάνωσε η ΝΕ Ρεθύμνου του Κόμματος, στην κατάμεστη αίθουσα του Εργατικού Κέντρου.

Μεταξύ άλλων, ο Τ. Δημουλάς σημείωσε ότι «λύση υπέρ του λαού χωρίς σύγκρουση και ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων και αποδέσμευση από την ΕΕ δεν μπορεί να υπάρξει. Αυτό βέβαια απαιτεί ένα ισχυρό ταξικό εργατικό κίνημα που θα είναι επικεφαλής μιας λαϊκής συμμαχίας που έχει στόχο τη λαϊκή εξουσία». Αναπτύσσοντας την πολιτική πρόταση του Κόμματος, τόνισε ότι ο δρόμος που προτείνει το ΚΚΕ, της λαϊκής οικονομίας και λαϊκής εξουσίας, της αποδέσμευσης από την ΕΕ, όχι μόνο μπορεί να σώσει το λαό από την πολύμορφη ληστεία των επιχειρηματικών ομίλων, από την πτώχευση, την καπιταλιστική βαρβαρότητα που βιώνει σήμερα, αλλά απελευθερώνει τις παραγωγικές δυνατότητες που έχει η χώρα προς όφελος του λαού.

Στο πλαίσιο αυτό ανέδειξε τις τεράστιες παραγωγικές δυνατότητες της χώρας, οι οποίες εδράζονται στην επάρκεια σε ορυκτό πλούτο, στις ανεκμετάλλευτες ενεργειακές πηγές, στην ικανή και έμπειρη εργατική τάξη, στην επαρκή βιομηχανική βάση, στην πλούσια αγροτική παραγωγή και κτηνοτροφία, που μπορεί να καλύψει πλήρως τη διατροφή του λαού.

Για να αξιοποιηθούν, όμως, αυτές οι δυνατότητες προς όφελος του λαού, χρειάζεται, όπως υπογράμμισε, «να γίνουν κοινωνική λαϊκή περιουσία οι μεγάλες επιχειρήσεις στη βιομηχανία, στη μεταποίηση, στο συγκεντρωμένο εμπόριο. Να διαμορφωθούν ενιαίοι φορείς ενέργειας, τηλεπικοινωνιών, μεταφορών, κατασκευών, εξόρυξης. Να κοινωνικοποιηθεί η γη και οι μεγάλες καπιταλιστικές επιχειρήσεις στην αγροτική παραγωγή. Να διαμορφωθούν παραγωγικοί συνεταιρισμοί αυτοαπασχολούμενων, μικρής και μεσαίας αγροτιάς.

Μόνο αυτή, η λαϊκή οικονομία, μπορεί να αναπτυχθεί με κεντρικό επιστημονικό σχέδιο σε πανεθνικό επίπεδο και να διαμορφώσει ολοκληρωμένη πολιτική ανά κλάδο και τομέα. Να εξοικονομήσει πόρους και να απελευθερώσει τις παραγωγικές δυνατότητες, να βάλει τέλος στην αναρχία στην παραγωγή και ανισόμετρη ανάπτυξη που δημιουργεί τις κρίσεις.

Να λύσει οριστικά το πρόβλημα της ανεργίας, της διατροφικής εξάρτησης της χώρας. Να διαμορφώσει αναγκαίες υποδομές και μέσα στις μεταφορές, στις κτιριακές εγκαταστάσεις, να λύσει το ζήτημα της αντισεισμικής θωράκισης, των αντιπλημμυρικών έργων και της προστασίας των δασών και του περιβάλλοντος. Να διαμορφώσει νέους όρους και δυνατότητες για την ανάπτυξη της έρευνας μεταξύ των κρατικών πανεπιστημίων και των κλαδικών φορέων. Με λαϊκή εξουσία, με εργατικό κοινωνικό έλεγχο».

Κλείνοντας την ομιλία του, ο Τ. Δημουλάς τόνισε ότι αυτός ο δρόμος είναι ώριμος και αναγκαίος σήμερα. Το πότε θα ανοίξει, εξαρτάται από το πότε ο λαός θα αποφασίσει να τον βαδίσει με την οργάνωση, την πάλη και τη συμμαχία του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ