Παρασκευή 27 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δε θα δώσουμε το λόγο στους ΝΑΤΟικούς για τη δράση μας

Υπηρεσία του ΝΑΤΟικού στρατηγείου στη Λάρισα τηλεφώνησε στα κεντρικά του ΠΑΜΕ και ζήτησε πληροφορίες για τη χτεσινή συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Βόλο!

Από πού ως πού και γιατί, ποιος τους έδωσε το δικαίωμα, το ΝΑΤΟ και οι Αμερικάνοι να αναζητούν πληροφορίες για λαϊκές, για κομματικές συγκεντρώσεις, τη δράση του ταξικού κινήματος και του ΚΚΕ, γενικά για τη λαϊκή δραστηριότητα στην Ελλάδα; Προφανώς με την έγκριση και την ενεργό συμμετοχή της ελληνικής κυβέρνησης. Ετσι, χτες, στο όνομα της «ασφάλειας» δήθεν των πολιτών τρίτων χωρών, και ιδιαίτερα των ΗΠΑ, που συμμετέχουν στα ΝΑΤΟικά κλιμάκια, τα οποία βρίσκονται σταθμευμένα στη χώρα μας, έγινε ανάλογη παρέμβαση προς το ΠΑΜΕ μιας υπηρεσίας που στεγάζεται στο ΝΑΤΟικό Στρατηγείο της Λάρισας και - κατά δήλωση της εκπροσώπου της - στόχο έχει «την υποστήριξη του αμερικανικού στρατού και των ΝΑΤΟικών μελών στην Ελλάδα».

Συγκεκριμένα, χτες το πρωί, τηλεφώνησε στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΜΕ στην Αθήνα η γραμματέας - όπως συστήθηκε - του Κλιμακίου υποστήριξης του Αμερικανικού Στρατού, της υπηρεσίας με την επίσημη ονομασία Commander Navy Installations Command, η οποία διατηρεί γραφεία σε κεντρικές ΝΑΤΟικές βάσεις σε όλον τον κόσμο. Η υπάλληλος ζήτησε από το ΠΑΜΕ να την ενημερώσει για το πού θα γινόταν η χτεσινή συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Βόλο, με ομιλήτρια την ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα. Στις επίμονες ερωτήσεις του στελέχους του ΠΑΜΕ, είπε ότι ο λόγος που ενδιαφέρεται είναι για να προστατευτούν οι Αμερικανοί πολίτες και τα άλλα μέλη της ΝΑΤΟικής αποστολής από τυχόν επεισόδια!

Πρόκειται για κυνική ομολογία από την πλευρά των ΝΑΤΟικών ότι τους ενοχλεί η δράση του ΚΚΕ, αλλά και του ταξικού κινήματος, όπως δείχνει και το γεγονός ότι το τηλεφώνημα έγινε στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΜΕ, αλλά θα τους ενοχλεί η δράση μας ακόμη πιο πολύ. Να κάτσουν στ' αυγά τους, λοιπόν, και να μην προκαλούν. Είναι φανερό ότι οι ξένες και οι ντόπιες υπηρεσίες έχουν στραμμένα το βλέμμα και το αυτί τους στο λαϊκό κίνημα της χώρας μας, στοχοποιώντας το μάλιστα και σαν «επικίνδυνο» για τα μέλη των ΝΑΤΟικών αποστολών. Σε κάθε περίπτωση, η παρέμβαση μιας τέτοιας υπηρεσίας προς το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ στρέφεται ενάντια στο λαό και τους αγώνες του, με τη συνευθύνη και της ελληνικής κυβέρνησης. Ας το πάρουν χαμπάρι και το κράτος στην Ελλάδα και η κυβέρνηση και οι υπηρεσίες των ιμπεριαλιστών συμμάχων τους, ότι δε θα τους δώσουμε το λόγο για τη δράση μας. Και καλά θα κάνουν να μην προκαλούν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ