Παρασκευή 27 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Συναινεί αντιλαϊκά και διαφωνεί για την καρέκλα

Ο Αντ. Σαμαράς δηλώνει ότι συμφωνεί με την εξόντωση του λαού, διαφωνεί όμως με τον τρόπο

«Η ΝΔ δεν εκβιάζεται», δήλωσε ο Αντ. Σαμαράς ενόψει της σημερινής σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών, προκειμένου να ενισχύσει τη θέση του κόμματός του στη διαμάχη για το τιμόνι της κυβερνητικής εξουσίας, αλλά και ως εφεδρεία του αστικού συστήματος. Ο πρόεδρος της ΝΔ φρόντισε από χτες να ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να προσφέρει συναίνεση στο «λάθος μείγμα» πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση, παρόλο που δήλωσε ξεκάθαρα ότι συμφωνεί πλήρως με τους στόχους, ενώ επανέλαβε τη διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να εμποδίσει την εφαρμογή των βάρβαρων μέτρων.

Προειδοποίησε μάλιστα την κυβέρνηση να μη χρησιμοποιήσει τα εκβιαστικά διλήμματα των τελευταίων ημερών, ενώ σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να προσφέρει προσχήματα για να του χρεωθεί η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Μιλώντας, χτες, σε εκδήλωση των ευρωβουλευτών της ΝΔ, χαρακτήρισε «εκδηλώσεις πανικού» τις προτάσεις για δημοψήφισμα, έξοδο από το ευρώ και την απειλή πως δεν υπάρχουν χρήματα, επικρίνοντας την κυβέρνηση για «διχαστικές λογικές που ανάβουν σπίρτο στον αχυρώνα». Σ' αυτό το πνεύμα, δήλωσε: «Τι νομίζουν κάποιοι; Οτι θα μας δέσουν στο άρμα του δικού τους αδιεξόδου; Τους το λέω από τώρα: Οχι εκβιασμούς στη ΝΔ!».

Παράλληλα, επανέλαβε τη θέση του απέναντι στο ζήτημα της στάσης που θα κρατήσει στο «μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα», λέγοντας: «Εμείς, η ΝΔ, βεβαιώνουμε ότι υιοθετούμε στο ακέραιο τους στόχους που αφορούν τη δημοσιονομική προσαρμογή, δεν μπορούμε όμως να στηρίξουμε τους τρόπους που αποφασίστηκαν. Συναινούμε στο στόχο, δεν στηρίζουμε όμως τον τρόπο». Ταυτόχρονα, εμφάνισε ως «εναλλακτική λύση» την επαναδιαπραγμάτευση των όρων του μνημονίου, εννοείται από τη σκοπιά των φιλομονοπωλιακών προτάσεων που έκανε με το «Ζάππειο 2» και προς τούτο επικαλέστηκε ότι «αποδεδειγμένα πλέον (σ.σ. το μνημόνιο) δεν βγαίνει και δεν βγάζει τη χώρα από την κρίση».

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος Τύπου είχε εντοπίσει στο φορολογικό τη μεγάλη διαφορά ανάμεσα στην εφαρμοζόμενη πολιτική και την πρόταση της ΝΔ. Οπως είπε ο Γ. Μιχελάκης, η μείωση των φόρων (σ.σ. των επιχειρηματικών κερδών) που προτείνει η ΝΔ «μπορεί να προκαλέσει ένα δημιουργικό σοκ στην οικονομία, αντίθετα η αύξηση των φόρων που επιβάλλει η κυβέρνηση προκαλεί παραλυτικό σοκ στην οικονομία».

Περισσότερο ακριβής ήταν όμως ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας, Χρ. Σταϊκούρας, παραδεχόμενος ότι τα μέτρα που προτείνει η ΝΔ είναι συμπληρωματικά στην εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή πολιτική. «Τα μέτρα επανεκκίνησης της οικονομίας τα θεωρούμε απαραίτητα ώστε σε συνδυασμό με τη δημοσιονομική προσαρμογή και την περιστολή της σπατάλης με αυστηρότερες περικοπές στο Δημόσιο και τις αποκρατικοποιήσεις και την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας, το αποτέλεσμα να είναι καλύτερο», είπε χαρακτηριστικά (στο «Vima fm»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ