Παρασκευή 27 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΛΗΜΜΑ, ΣΚΕΤΟΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ: «Το δίλημμα είναι: ή συμφωνούμε με τους δανειστές μας ή ο κίνδυνος να μας "πετάξουν έξω" από το ευρώ δεν είναι θεωρητικός. Υπό αυτήν την έννοια η "πολιτική συνεννόηση" είναι εθνικά υποχρεωτική (...) Καλό είναι να αποφύγουμε τις εκλογές, εάν είναι δυνατόν (...) `Η υπάρχει συνεννόηση ή οδηγούμεθα εκόντες - άκοντες γρήγορα σε εκλογές και τα ξαναβλέπουμε ή χρεοκοπούμε! Δεν υπάρχουν άλλοι δρόμοι» (ο Π. Παναγιώτου στο ΕΘΝΟΣ).

ΝΑ ΜΗΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΟΥΝ: «Ολοι αυτοί, πάντως, συμφωνούν σε ένα: ότι η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει και το νέο σκληρό πρόγραμμα που ανακοίνωσε τις προάλλες η κυβέρνηση, με νέες περικοπές εισοδημάτων και σαρωτικές αποκρατικοποιήσεις. Κι επειδή δεν είναι βέβαιοι ότι θα εφαρμοστεί, ασκούν όσες πιέσεις μπορούν και με κάθε τρόπο. Ενας από τους τρόπους είναι και το εκβιαστικό δίλημμα "μένετε ή φεύγετε από το ευρώ" (...) καταλήγει να γίνει εκβιαστική απειλή, ώστε να μην υπάρξουν αντιδράσεις στην εφαρμογή των μέτρων» (από το κύριο άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΞΕΦΤΙΣΜΕΝΟΣ ΜΠΑΜΠΟΥΛΑΣ: «Δραχμή σημαίνει απομόνωση, εξαθλίωση και φτώχεια. Το νόμισμα κάθε χώρας είναι ο καθρέφτης της οικονομίας της και επειδή ο δικός μας καθρέφτης είναι σπασμένος και θολός, εάν ο μη γένοιτο αύριο συνέβαινε κάτι τέτοιο, με τους πιο επιεικείς υπολογισμούς, ένα ευρώ θα είχε αξία ίση με 1.000 δραχμές!!! Με άλλα λόγια, ένας μέσος μισθός θα κυμαινόταν μεταξύ 200 και 300 ευρώ» (ο Γ. Πολίτης στα ΝΕΑ).

ΜΠΟΥΜΕΡΑΝΓΚ: «Εάν η είσοδος του ΔΝΤ ήταν το δήθεν "περίστροφο" του κ. Παπανδρέου προς τους δανειστές του, τώρα η απειλή της δραχμής είναι ένα όπλο μαζικής καταστροφής που ο πρωθυπουργός με απίστευτη πολιτική αφέλεια το στρέφει κατά της οικονομίας. Και όπως το περίστροφο του ΔΝΤ εκπυρσοκρότησε στα χέρια του Παπανδρέου, πολύ φοβόμαστε ότι θα συμβεί το ίδιο με το φόβητρο της δραχμής εάν η κυβέρνηση συνεχίσει να πορεύεται με την ίδια πολιτική ανοησία που τη διακρίνει έως τώρα...» (από το κύριο άρθρο στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ