Παρασκευή 27 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εξω η αστυνομία

Σε υπερβολή απ' την πλευρά των διοικούντων απέδωσαν ο υφυπουργός Μιχάλης Τιμοσίδης και ο γραμματέας Δημόσιας Υγείας Αντώνης Δημόπουλος τη μεταμεσονύκτια επιδρομή της Αστυνομίας στο «Αγλαΐα Κυριακού», που πήγε για να ελέγξει εφημερεύουσα διευθύντρια γιατί νοσήλευσε ασθενή σε ράντζο καθώς είχαν γεμίσει οι θάλαμοι του νοσοκομείου.

Το περιστατικό σημειώθηκε την προηγούμενη Παρασκευή προς Σάββατο 21 Μάη, στη γενική εφημερία του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού». Η Αστυνομία κατέφτασε στο νοσοκομείο, προκειμένου να ελέγξει το έργο των γιατρών μετά από καταγγελία γονιού του οποίου το παιδί νοσηλευόταν στο ράντζο. Παρόμοια έφοδος της αστυνομίας και για τον ίδιο λόγο έγινε πριν λίγες μέρες στο «Αττικό» νοσοκομείο.

Οι εκπρόσωποι της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας αποδοκίμασαν στα λόγια τις εφόδους της αστυνομίας. Ομως ως μέλη της κυβέρνησης επιμένουν στην ίδια πολιτική, που τοποθετεί τις υγειονομικές υπηρεσίες στον Προκρούστη των περικοπών. Σε ένα μήνα θα εξαγγελθεί ποιες συγχωνεύσεις των νοσοκομείων θα γίνουν και οι οποίες οδηγούν σε μείωση των κρεβατιών. Το «Αγλαΐα Κυριακού» θα συγχωνευτεί με το «Αγία Σοφία». Και τότε είναι που θα περισσέψουν τα ράντζα, καθώς οι κλίνες θα μειωθούν.

Αλλά μήπως επειδή η κυβέρνηση με νόμο έχει βάλει την αστυνομία στα νοσοκομεία, ετοιμάζεται να την ανυψώσει και σε οργανισμό με έργο στην παροχή υγειονομικών υπηρεσιών; Δηλαδή μήπως θα αρχίσει να νοσηλεύει κιόλας; Τούτος ο αντιδραστικός κυβερνητικός κατήφορος πρέπει να πάρει απάντηση. Από ασθενείς και υγειονομικό προσωπικό. Η αστυνομία δεν έχει καμιά δουλειά ελέγχου στην παροχή υγειονομικών υπηρεσιών μέσα στα νοσοκομεία. Απλούστατα όχι μόνο επειδή δεν ξέρει, αλλά επειδή το μόνο που ξέρει να κάνει είναι να τσακίζει το λαό. Αλλά το κυριότερο ο λαός μαζί με τους υγειονομικούς να αγωνιστούν για ένα σύστημα Υγείας αποκλειστικά δωρεάν και δημόσιο, κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης και παροχή υπηρεσιών Υγείας με βάση τις σύγχρονες ανάγκες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ