Παρασκευή 27 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Συνδικαλιστές» διαλύουν το συνδικάτο!

Ενδεικτική της εχθρικής προς τους εργαζόμενους στάσης του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού είναι η μεθόδευση της εργοδοσίας της «ΦΑΜΑΡ» και της πλειοψηφίας του Συνδικάτου Φαρμακοϋπαλλήλων Βοιωτίας να διαλυθεί το συνδικάτο! Μάλιστα, ως αιτίες της απόφασης, αναφέρονται η συνταξιοδότηση του πρώην προέδρου του Συνδικάτου(!), αλλά και η «πρωτοφανής επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι από την κυβέρνηση και την τρόικα»! Μα, αυτό θα αποτελούσε λόγο να δυναμώσει και όχι να διαλυθεί.

Οπως καταγγέλλει η Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας (ΟΕΦΣΕΕ), το εν λόγω συνδικάτο συνεδρίασε δύο φορές, όμως δεν κλήθηκαν όλα τα μέλη του ΔΣ. Η πλειοψηφία του συνδικάτου κάλεσε σε Γενική Συνέλευση μέσα στο εργοστάσιο της «ΦΑΜΑΡ», για να πάρει απόφαση μετατροπής του σε επιχειρησιακό της «ΦΑΜΑΡ» χωρίς να ανακοινώνει την ώρα της ΓΣ. Οταν την ορισμένη μέρα μέλος του ΔΣ του Συνδικάτου μαζί με εργαζόμενους από διπλανό εργοστάσιο της «ΦΑΜΑΡ» πήγαν στο εργοστάσιο για να συμμετάσχουν στη ΓΣ, στελέχη της εταιρείας εμπόδισαν την είσοδό τους, λέγοντας ότι γίνεται έλεγχος από το ΚΕΠΕΚ και δε θα γίνει ΓΣ. Την επομένη, όμως, πληροφορήθηκαν ότι «έγινε» η ΓΣ και ότι η πλειοψηφία του συνδικάτου προσπαθούσε να μαζέψει υπογραφές από τους εργαζόμενους ότι ...συμμετείχαν στη ΓΣ!

Είναι προφανές ότι «συνδικαλιστές» και εργοδοσία έχουν βαλθεί να διαλύσουν το κλαδικό συνδικάτο και να δημιουργήσουν ένα επιχειρησιακό, «κομμένο και ραμμένο» στα μέτρα τους. Θέλουν να χτυπήσουν το επιχειρησιακό σωματείο, που ήδη υπάρχει στη «ΦΑΜΑΡ», επειδή παλεύει και βάζει εμπόδια. Μάλιστα, σε περίοδο που η εργοδοσία πιέζει για την υπογραφή επιχειρησιακών συμβάσεων, ένα υποταγμένο σωματείο θα τους είναι ιδιαίτερα χρήσιμο. Κατά τα άλλα, το συνδικάτο της Βοιωτίας στις απεργίες καλεί τους εργαζόμενους στη συγκέντρωση στο Μουσείο, γιατί είναι ακομμάτιστοι κι ανεξάρτητοι...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ