Τετάρτη 8 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Παρέμβαση για την ΕΥΑΘ

Σε αγώνα για τη ματαίωση της ιδιωτικοποίησης της Εταιρείας Υδρευσης Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ) καλεί η «Λαϊκή Συσπείρωση» Κεντρικής Μακεδονίας. Με ανακοίνωσή της σημειώνει ότι «οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ εργάστηκαν μεθοδικά για να διαμορφώσουν τους όρους και να υλοποιήσουν την πολιτική ιδιωτικοποίησης του νερού, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της ΕΕ. Μετέτρεψαν την ΕΥΑΘ σε ΑΕ, την εισήγαγαν στο χρηματιστήριο και τώρα επιχειρούν να ολοκληρώσουν το έγκλημα».

Καλεί τους εργαζόμενους της ΕΥΑΘ και όλο το λαό «να μην αποδεχθούν την ιδιωτικοποίηση του νερού. Να πάρουν απόφαση συμμετοχής στην πανελλαδική πανεργατική απεργία την πρώτη μέρα που το έκτρωμα με τα αντιλαϊκά μέτρα του μεσοπρόθεσμου προγράμματος θα εισαχθεί στη Βουλή».

Τέλος, ξεκαθαρίζει ότι το νερό, «είναι φυσικός πόρος στρατηγικής σημασίας για την προστασία της δημόσιας υγείας, των οικοσυστημάτων, του περιβάλλοντος και για την εγχώρια παραγωγή. Πρέπει να αποτελεί κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα, στο πλαίσιο ενός διαφορετικού δρόμου ανάπτυξης, του δρόμου της λαϊκής εξουσίας, των κοινωνικοποιημένων μέσων παραγωγής, της κεντρικά σχεδιασμένης οικονομίας.

Στο πλαίσιο αυτό η αξιοποίηση του νερού, κατοχυρωμένου ως λαϊκής περιουσίας, θα σχεδιάζεται, θα υλοποιείται και θα ελέγχεται με γνώμονα το σύνολο των κοινωνικών αναγκών».

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων

Οι εργαζόμενοι της ΕΥΑΘ συνεχίζοντας τον αγώνα τους ενάντια στην παράδοση της εταιρείας στους επιχειρηματικούς ομίλους, χτες από τις 7.30 το πρωί προχώρησαν σε κατάληψη των γραφείων της εταιρείας στην Τσιμισκή και ακύρωσαν δύο διαγωνισμούς που επρόκειτο να διεξαχθούν και αφορούσαν την ανάθεση εργολαβιών για τις «βλάβες δικτύου αποχέτευσης» και το διυλιστήριο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ