Τετάρτη 8 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ «ALEX PAK»
Επιβάλλει νέες συμβάσεις με μείωση των μισθών

Σε σύσκεψη καλεί την Κυριακή το κλαδικό συνδικάτο

Οξύνεται η επιθετικότητα των επιχειρηματιών στον κλάδο του εμπορίου, καθώς η μια μετά την άλλη οι επιχειρήσεις και με πρόσχημα την κρίση προχωρούν σε μαζικές απολύσεις, ανατροπή των συλλογικών συμβάσεων, επιβάλλουν κάθε ευέλικτη μορφή απασχόλησης κ.λπ. Σε αυτήν την κατεύθυνση, η εργοδοσία της εμπορικής αλυσίδας καταστημάτων «ALEX PAK» επιβάλλει στους εργαζόμενους την αλλαγή των συμβάσεων, ώστε οι εργαζόμενοι με 8ωρη απασχόληση να μετατραπούν σε 6ωρίτες, οι 6ωρίτες σε 5ωρίτες και οι 5ωρίτες σε 4ωρίτες με αντίστοιχη μείωση των μισθών.

Τη νέα αυτή επίθεση καταγγέλλει, με ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και καλεί τους εργαζόμενους να μην υποκύψουν «στους εκβιασμούς της εργοδοσίας, μην υπογράφετε τη βλαπτική τροποποίηση των συμβάσεών σας, γιατί το επόμενο βήμα της εργοδοσίας θα είναι η εκ περιτροπής εργασία και στο τέλος η εθελοντική απλήρωτη εργασία για να αβγατίσει η επιχείρηση τα κέρδη της.

Μην πέσετε στην παγίδα της "διαβούλευσης" με την εργοδοσία και την Επιθεώρηση Εργασίας, που στόχος τους είναι να σας παραπέμψουν σε δικηγόρους και δικαστήρια και να σας αποτρέψουν από το κύριο και το ουσιαστικό, που είναι οι αγώνες των εργαζομένων ενάντια στον πόλεμο κυβέρνησης - εργοδοσίας», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Σε αυτήν την κατεύθυνση ο Σύλλογος καλεί τους εργαζόμενους της επιχείρησης σε σύσκεψη, την Κυριακή, 12 Ιούνη, στις 10 το πρωί, στα γραφεία του σωματείου (Αγ. Φιλοθέης 5β - πλ. Μητροπόλεως) για να συζητήσουν για τις εξελίξεις, αλλά κυρίως πώς οργανωμένα και συλλογικά θα απαντήσουν στην εξαθλίωση που επιχειρεί να επιβάλει η εργοδοσία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ