Τετάρτη 8 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Θέλουν «άσφαιρους» αγώνες

Τη φωνή της με τους «πολίτες στις πλατείες» δηλώνει ότι ενώνει η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων (ΠΑΣΚΕ - ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ). Αφού περιγράφει την τραγική κατάσταση στον κλάδο υπογραμμίζει ότι «η συνταγή τους απέτυχε παταγωδώς» (αναφερόμενη στην ακολουθούμενη πολιτική) και εκτοξεύει αγωνιστικές κορόνες καλώντας τους εργαζόμενους στις πλατείες, στους δρόμους κλπ.

Δεν πρόκειται απλά για κοροϊδία και εμπαιγμό απέναντι στους χιλιάδες εργαζόμενους στον κλάδο που βιώνουν μια άγρια άνευ προηγουμένου επίθεση στο σύνολο των δικαιωμάτων τους, αλλά πρόκειται για καθαρή πρόκληση και βρωμιά! Την ίδια στιγμή που καλεί, υποτίθεται, στις πλατείες και στους δρόμους, η πλειοψηφία ΠΑΣΚΕ - ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ αρνείται ακόμα και την έκτακτη σύγκληση των οργάνων της Ομοσπονδίας για τη συντονισμένη αντίδραση του κλάδου απέναντι στην όξυνση της επιθετικότητας της εργοδοσίας.

Αυτή η πλειοψηφία επιχειρεί να θολώσει τα νερά, να εκτονώσει την οργή και αγανάκτηση των εργαζομένων σε ανώδυνες, για το σύστημα που υπηρετεί, ενέργειες. Δεν λέει κουβέντα για τις πραγματικές αιτίες που γεννούν την κρίση, δεν πήρε και δεν παίρνει κανένα μέτρο για την οργάνωση του κλάδου, γιατί συμφωνεί με τον πυρήνα αυτής της πολιτικής. Αυτή τη γραμμή άλλωστε επιβεβαιώνει και η προχτεσινή τοποθέτηση του στελέχους της ΠΑΣΚΕ στο διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας που έθεσε σαν όρο, προκειμένου να συμφωνήσει σε σύσκεψη για την οργάνωση του αγώνα των εργαζομένων στις επιχειρήσεις «ΠΡΑΚΤΙΚΕΡ» και «ALEX PACK», να μη γίνει πολιτική συζήτηση! Δε θέλουν η κουβέντα με τους εργαζόμενους να φτάνει στην ουσία γιατί τότε θα αποκαλυφθούν οι τεράστιες ευθύνες τους και η τακτική τους, τακτική υπεράσπισης του σημερινού σάπιου καπιταλιστικού συστήματος.

Αυτή η πλειοψηφία έχει αποδείξει όλα τα προηγούμενα χρόνια ότι υπηρετεί αυτό το σύστημα με τον καλύτερο τρόπο. Προκειμένου να μη θιγούν στο ελάχιστο τα κέρδη της εργοδοσίας έβαλε πλάτη για να περάσει η πιο άγρια, η πιο σκληρή επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων. Αυτή η πλειοψηφία δεν ήταν που στο αίτημα των ταξικών δυνάμεων για ενιαίο, οργανωμένο ταξικό αγώνα ενάντια σε κάθε μορφή ελαστικής απασχόλησης, έθετε αίτημα για πλαφόν στη μερική απασχόληση; Αυτή η πλειοψηφία δε διαμόρφωσε μισθούς πείνας και εξαθλίωσης στέλνοντας όλα τα προηγούμενα χρόνια τις συλλογικές συμβάσεις στον ΟΜΕΔ, μην τυχόν και εκφραστεί οργανωμένα, αγωνιστικά η διεκδίκηση των εργαζομένων;

Γι' αυτό και χαρακτηρίζουν την εφαρμοζόμενη πολιτική αποτυχημένη συνταγή. Για να κρύψουν ότι η μέχρι σήμερα κυβερνητική συνταγή είναι άρτια εκτελεσμένη και φοβερά επιτυχημένη για λογαριασμό όμως των εργοδοτών τους και σε βάρος της ζωής των εργαζομένων.


Γ. Δ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ