Τετάρτη 8 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«Οχι» στη συγχώνευση του ΓΝ «Αγία Βαρβάρα»

Από τη χτεσινή συγκέντρωση
Από τη χτεσινή συγκέντρωση
ΟΧΙ στη συγχώνευση - κλείσιμο του Γενικού Νοσοκομείου Δυτικής Αττικής «Αγία Βαρβάρα» και συνολικά στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για τις συγχωνεύσεις - καταργήσεις νοσοκομείων, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύγχρονο σύστημα Υγείας - Πρόνοιας, απαίτησαν εργατικά σωματεία και μαζικοί φορείς της Δυτικής Αττικής, με κινητοποίηση στο νοσοκομείο «Αγία Βαρβάρα» (πρώην «Λοιμωδών») και με πορεία στους δρόμους της πόλης.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αιγάλεω - Χαϊδαρίου - Αγίας Βαρβάρας, το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων, Ενώσεις Γονέων και Κηδεμόνων, Σύλλογοι Γυναικών (μέλη της ΟΓΕ), ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Πρόοδος» και άλλοι μαζικοί φορείς.

Οι εργαζόμενοι και οι εκπρόσωποι των μαζικών φορέων κατήγγειλαν ότι η κυβέρνηση, στα πλαίσια των περικοπών στην Υγεία, σχεδιάζει την κατάργηση του νοσοκομείου «Αγία Βαρβάρα» και τη μετατροπή του σε διαγνωστικό κέντρο ή σε κέντρο υγείας Αστικού Τύπου ή σε Ιδρυμα Χρονίων Πασχόντων. Υπογράμμισαν ότι πρόκειται για ένα νοσοκομείο που εξυπηρετεί μία τεράστια περιοχή και με πληθυσμό με ιδιαίτερα κοινωνικά χαρακτηριστικά, οικογένειες από τα φτωχά λαϊκά στρώματα, ανέργους, μετανάστες, Τσιγγάνους κλπ. Το νοσοκομείο διαθέτει δύο παθολογικές κλινικές, καρδιολογική, χειρουργική, ουρολογική, οφθαλμολογική κλινική, μία από τις μεγαλύτερες Μονάδες Τεχνητού Νεφρού (ΜΤΝ) της Αθήνας, Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), έναν πολύ καλό εργαστηριακό τομέα και εξωτερικά ιατρεία στα οποία εξετάζονται περίπου 100.000 ασθενείς το χρόνο. Τόνισαν ότι το νοσοκομείο όχι μόνο δεν πρέπει να κλείσει, αλλά είναι αναγκαίο να ενισχυθεί με όλο το απαραίτητο προσωπικό, με την ανάπτυξη των κλινικών που λείπουν, για την εξυπηρέτηση των λαϊκών στρωμάτων της περιοχής.

Στη συνέχεια, φωνάζοντας συνθήματα όπως «Καμία θυσία για την πλουτοκρατία, έξω το κεφάλαιο από τα νοσοκομεία», πορεύτηκαν έως τη συμβολή της Ιεράς Οδού με την οδό Θηβών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ