Τετάρτη 8 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ «ΜΙΡΑΜΑΡΕ»
Καλλιεργεί κλίμα συνενοχής και υποταγής

Καινούριες μεθόδους επινοεί η εργοδοσία του ξενοδοχείου «ΜΙΡΑΜΑΡΕ» στη Ρόδο προκειμένου να καλλιεργήσει κλίμα συνενοχής για την κρίση, να υποσκάψει την ενότητα των εργαζομένων, ιδιαίτερα μάλιστα μετά την πρόσφατη δημιουργία επιχειρησιακού σωματείου και με ταξικό προσανατολισμό, και να περάσει τελικά τα όποια αντεργατικά της σχέδια έχει στα σκαριά.

Η αρχή, όπως καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η προσωρινή διοίκηση του επιχειρησιακού σωματείου, έγινε πριν λίγες μέρες στο περιβόητο «μίτινγκ» (σύσκεψη) του νέου γενικού διευθυντή ο οποίος επιχείρησε «απροκάλυπτα να φορτώσει στις πλάτες μας την κρίση, να μας περάσει το συναίσθημα της συνενοχής για μια κρίση η οποία καμία σχέση δεν έχει με τους εργαζόμενους».

Στη συνέχεια η εργοδοσία επινόησε καινούρια τερτίπια όπως το να υποχρεώνει «κάθε Πέμπτη ένας εργαζόμενος από κάθε πόστο να τρώει μαζί με τον εκπρόσωπο της εργοδοσίας προσπαθώντας καθαρά να υποσκάψει την ενότητα των εργαζομένων στην επιχείρηση ως αντίδραση στις συντονισμένες και συλλογικές ενέργειες που γίνονται από την πλευρά των εργαζομένων».

Αμεση ήταν η αντίδραση του επιχειρησιακού σωματείου και της Τοπικής Γραμματείας Ρόδου του ΠΑΜΕ που την περασμένη Κυριακή το πρωί πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ξενοδοχείο απαιτώντας συνάντηση με την εργοδοσία. Αντ' αυτού η εργοδοσία κάλεσε την αστυνομία η οποία με τη σειρά της απείλησε τους συγκεντρωμένους με μηνύσεις και συλλήψεις. Η απάντηση όμως ήρθε από τους ίδιους τους εργαζόμενους που σε μια συμβολική κίνηση βγήκαν σύσσωμοι από το ξενοδοχείο και ενώθηκαν με τους συγκεντρωμένους παραμένοντας έξω για πέντε λεπτά.

Η προσωρινή διοίκηση του επιχειρησιακού σωματείου εργαζομένων απευθύνεται στους εργαζόμενους και τους καλεί να απορρίψουν τέτοιου είδους πρακτικές και να αρνηθούν τη συμμετοχή τους σε αυτή την παρωδία που στήνει η εργοδοσία, να συσπειρωθούν στο σωματείο τους και να παλέψουν ενάντια στη βάρβαρη επίθεση στα δικαιώματά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ