Τρίτη 21 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Εφυγε» απρόσμενα ο βουλευτής του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης

Σήμερα η κηδεία του, στις 12 μ. στα κοιμητήρια Θέρμης, στη Θεσσαλονίκη. Στη 1 το μεσημέρι, πολιτική εκδήλωση αποχαιρετισμού της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ

Ο σύντροφος Αγγελος Τζέκης στο βήμα της Βουλής

Eurokinissi

Ο σύντροφος Αγγελος Τζέκης στο βήμα της Βουλής
Πέθανε άξαφνα, το βράδυ της Κυριακής και κηδεύεται σήμερα, ο σύντροφος Αγγελος Τζέκης, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος. H κηδεία του Αγγελου Τζέκη θα γίνει σήμερα Τρίτη στις 12 το μεσημέρι στα κοιμητήρια της Θέρμης στη Θεσσαλονίκη. Στη 1 το μεσημέρι θα ακολουθήσει πολιτική εκδήλωση αποχαιρετισμού της Κομματικής Οργάνωσης Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Ο αναπάντεχος χαμός του συντρόφου έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία. Ο Αγγελος Τζέκης γεννήθηκε στα Μουδανιά Χαλκιδικής το 1951. Ηταν πτυχιούχος του Παντείου Πανεπιστημίου. Από το 1978 συμμετείχε ενεργά στο σωματείο των εργαζομένων της ΚΥΔΕΠ. Από το 1981 στρατεύθηκε συνδικαλιστικά με την παράταξη της ΕΣΑΚ. Εκλεγόταν στο παράρτημα και στην κεντρική διοίκηση του σωματείου εργαζομένων της ΚΥΔΕΠ και από το 1ο συνέδριο στο ΔΣ της ΟΣΕΓΟ. Πρωτοστάτησε στους αγώνες για να μη διαλυθεί η ΚΥΔΕΠ. Το 1982 εντάχθηκε στις γραμμές του ΚΚΕ. Υπηρέτησε το Κόμμα από διάφορες στελεχικές θέσεις και το 2000 εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής. Ηταν παντρεμένος και είχε δύο κόρες.

Με ανακοίνωσή της, η Επιτροπή Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ εκφράζει τη βαθιά θλίψη όλων των κομμουνιστών της Θεσσαλονίκης για το θάνατο του συντρόφου, μέλους της Επιτροπής Περιοχής και βουλευτή Β' Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά, αναφέρει: «Ο σύντροφος Αγγελος Τζέκης ανταποκρινόταν με αφοσίωση σε όποιο καθήκον και ευθύνη αναλάμβανε από την Επιτροπή Περιοχής και τα καθοδηγητικά όργανα της Κομματικής Οργάνωσης Θεσσαλονίκης και Κεντρικής Μακεδονίας, έδινε τη μάχη με την ανιδιοτέλεια και τη μαχητικότητα που πρέπει σε κομμουνιστή. Σαν βουλευτής του ΚΚΕ δεν έλειψε ούτε λεπτό από τα λαϊκά προβλήματα και τους αγώνες των εργαζομένων της Θεσσαλονίκης αλλά και ολόκληρης της Βόρειας Ελλάδας, απέδειξε πως ο κομμουνιστής βουλευτής δεν μπαίνει στο ζύγι μαζί με τους βουλευτές των αστικών κομμάτων.

Ο σύντροφος Τζέκης συνέβαλε στην πάλη με τον οπορτουνισμό το 1990-91, κόντρα στην προσπάθεια διάλυσης του κόμματος, συνέβαλε μέσα από τα σύνθετα καθήκοντα που ανέλαβε στη γρήγορη ανάπτυξη της δράσης της Κομματικής Οργάνωσης. Εμείς οι κομμουνιστές της Θεσσαλονίκης χάνουμε ένα σύντροφο που θα βρίσκεται μέσα στην καρδιά μας, εκφράζουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ