Τρίτη 21 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η Ενέργεια είναι λαϊκό αγαθό

«Ο αγώνας των εργαζομένων στη ΔΕΗ με αίτημα να διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας της δεν μπορεί να εκφραστεί από τα τοπικά στελέχη, τους παράγοντες του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, και τις συνδικαλιστικές τους παρατάξεις ΠΑΣΚΕ - ΣΑΔ, ΔΑΚΕ, καθώς και τους δήμαρχους, περιφερειάρχη κ.λπ. Επικεντρώνουν στην πώληση του 17%, αποπροσανατολίζοντας από την ουσία που είναι η απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας στην οποία έχουν συμφωνήσει όλοι», σημειώνει, με ανακοίνωσή της, η Κομματική Οργάνωση Δυτικής Μακεδονίας της ΔΕΗ.

Καλεί τους εργαζόμενους να παλέψουν για ΔΕΗ πλήρως κοινωνικοποιημένη, ενταγμένη σε ενιαίο κρατικό φορέα ενέργειας, σε μια Ελλάδα αποδεσμευμένη από την ΕΕ, με λαϊκή εξουσία και οικονομία, όπου τα βασικά και συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, Ενέργεια, μεταφορές, τηλεπικοινωνίες κ.λπ. θα είναι κρατική κοινωνική ιδιοκτησία. «Μόνο έτσι μπορεί να εξασφαλιστεί μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα, ενεργειακή απεξάρτηση, προστασία του περιβάλλοντος, ολοκληρωμένες μετεγκαταστάσεις.

Μόνο σε αυτή τη γραμμή πάλης και συσπείρωσης μπορεί ο αγώνας των εργαζομένων να εμποδίσει τα αντεργατικά σχέδια κυβέρνησης - ΝΔ - τρόικας - πλουτοκρατίας, να έχει νικηφόρα προοπτική, να αποκτήσει αλληλεγγύη των ευρύτερων λαϊκών στρωμάτων, να φέρει ρήγματα στο αστικό πολιτικό σύστημα ανοίγοντας το δρόμο για φιλολαϊκή προοπτική», τονίζει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ