Τρίτη 21 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΒΟΥΛΗ
Α. ΣΑΜΑΡΑΣ
Διαπιστευτήρια συναίνεσης στο ξεκλήρισμα του λαού

Ανταγωνισμοί με ΛΑ.Ο.Σ. για το ποιος υπηρετεί καλύτερα την αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού

Τη διαβεβαίωση ότι η ΝΔ θα στηρίξει το σύνολο των αντιλαϊκών επιλογών της κυβέρνησης έδωσε εκ νέου την Κυριακή από βήμα της Βουλής ο Αντώνης Σαμαράς, δηλώνοντας παράλληλα ότι δε θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης γιατί ακολουθείται η «λάθος συνταγή» για την επίτευξη των στόχων της ανταγωνιστικότητας και της «δημοσιονομικής προσαρμογής» που τσακίζει το λαό.

Χαρακτηριστική ήταν η φράση του προέδρου της ΝΔ: «Ζητάτε συναίνεση. Εμείς προτείνουμε επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου, για να πετύχει η Ελλάδα. Εσείς εμποδίσατε, όταν εμείς θέλαμε να κάνουμε τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, όπως για παράδειγμα, τις ιδιωτικοποιήσεις, για να αποτύχουμε εμείς τότε ως κυβέρνηση. Εμείς δεν το θέλουμε αυτό. Εμείς θέλουμε να πετύχετε για να πετύχει η Ελλάδα. Ομως, δεν μπορείτε να το πετύχετε με τη λάθος συνταγή». Ο Α. Σαμαράς θύμισε επίσης ότι «τη συντριπτική πλειονότητα των νόμων, που φέρατε για διαρθρωτικές αλλαγές, την έχουμε ψηφίσει».

Οσον αφορά τις αλλαγές στο πολιτικό σύστημα, διασαφήνισε ότι δε διαφωνεί με την ουσία τους. Οπως είπε, «στα θέματα των αναγκαίων αλλαγών του Συντάγματος, η ΝΔ προετοιμάζει συγκεκριμένες θέσεις, τολμηρές μεταρρυθμίσεις, ρηξικέλευθες προτάσεις, τις οποίες εδώ και καιρό έχουμε ανακοινώσει ότι ετοιμάζουμε και σύντομα θα έχετε τα νέα μας. Από εκεί και πέρα οτιδήποτε είναι για το καλό του τόπου και συμφωνούμε να συμφωνήσουμε».

Ανταγωνισμοί με ΛΑ.Ο.Σ.

Στη δευτερολογία του και για λόγους ανταγωνισμού πάνω στο ποιος μπορεί πιο αποτελεσματικά να υπηρετήσει τα σχέδια για συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ, ο Α. Σαμαράς επιτέθηκε στο ΛΑ.Ο.Σ., λέγοντας ότι είναι «το μόνο κόμμα που στη Βουλή κάνει αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση» και προσθέτοντας ότι «εγώ πιστεύω πάντως σήμερα ότι ενέκρινε τη νέα σας κυβέρνηση. Δεν έχει σημασία αν θα την ψηφίσει ή όχι. Την ενέκρινε. Πάντως, κοιτάξτε, δώστε του σημασία. Δεν βλέπετε πόσο σας αγαπάει; Σας είπα να τον κάνετε υπουργό και εσείς τον κάνατε κοινοβουλευτικό σας εκπρόσωπο. Δικαίως διαμαρτύρεται».

Η δήλωση αυτή προκάλεσε την αντίδραση του Γ. Καρατζαφέρη, ο οποίος στην πρωτολογία του είχε ρίξει στη ΝΔ την κύρια ευθύνη για τη μη συγκρότηση «κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας» την περασμένη Τετάρτη, δηλώνοντας διαθέσιμος, μετά τις επόμενες εκλογές να συγκυβερνήσει με ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. είπε για τον Α. Σαμαρά ότι «άπαξ προδότης, πάντα προδότης», προσθέτοντας για την περίοδο της δημιουργίας της Πολιτικής Ανοιξης πως «όταν εγώ ήμουν εκεί κι έδινα μάχες, κάποιοι εξύβριζαν χυδαία, πρόστυχα τη Νέα Δημοκρατία από αυτό το βήμα».

Συνολικά, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. χαρακτήρισε για μία ακόμη φορά «πατριωτισμό» τη στήριξη των προσπαθειών για την ενίσχυση της κερδοφορίας του κεφαλαίου, επαναφέροντας την πρόταση του κόμματός του για κυβέρνηση εθνικής ενότητας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διαβεβαιώσεις στο κεφάλαιο ότι μπορεί «με μεγαλύτερη ταχύτητα» (2024-06-21 00:00:00.0)
Φυλλορροεί το κόμμα του Καρατζαφέρη (2012-05-22 00:00:00.0)
Στυλοβάτης συγκυβέρνησης και νέων μέτρων (2012-01-26 00:00:00.0)
Πήρε τη σκυτάλη στην προβοκάτσια (2010-11-13 00:00:00.0)
Βρώμικη σύμπραξη με στόχο το κίνημα (2010-05-18 00:00:00.0)
Η παρέμβαση του λαού κατοχυρώνει τη δημοκρατία (2010-05-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ