Τρίτη 21 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΗ
Ξεκίνησαν επαναλαμβανόμενες απεργίες

Η αποτελεσματικότητα των αγώνων μας κρίνεται και από το αν έχουν αιτήματα που απαντούν στην αντιλαϊκή πολιτική, τονίζουν οι ταξικές δυνάμεις

Την αντίθεσή στους στο σχεδιασμό της κυβέρνησης για την εξ ολοκλήρου παράδοση της ΔΕΗ στα μονοπώλια εκφράζουν οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση, που χτες ξεκίνησαν 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες. Ο σχεδιασμός αυτός είναι μέρος μόνο μιας σειράς μέτρων που περιλαμβάνονται στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα το οποίο επιδεινώνει παραπέρα τη ζωή του συνόλου των εργατών και των λαϊκών στρωμάτων.

Οι ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις, η «Αγωνιστική Συνεργασία», με ανακοίνωσή της καλεί σε μαζική συμμετοχή και τονίζει πως «κάθε χώρος δουλειάς, ορυχείο, σταθμός παραγωγής, περιοχή διανομής, μεταφορά και γραφεία να μετατραπεί σε κέντρο αγωνιστικής συσπείρωσης και πάλης για να μην περάσουν τα μέτρα. Η εργατική τάξη της χώρας μας να απαιτήσει ανατροπή αυτής της πολιτικής που εφαρμόζεται για τα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών». Παράλληλα, επισημαίνει πως «η αποτελεσματικότητα του αγώνα δεν εξαρτάται μόνο από το πόσες ημέρες απεργίας θα κάνουμε, από το πόσες πορείες και καταλήψεις, αλλά καθοριστικό ρόλο θα παίξει τι αιτήματα έχουμε, αν αυτά απαντάνε στην καρδιά της αντιλαϊκής πολιτικής, αν βάζουν στόχους για την πολιτική και εξουσία της δικής μας τάξης». Καταλήγοντας προβάλλει το πλαίσιο στόχων που είναι να αποσυρθεί όλο το έκτρωμα της κυβέρνησης, πάλη ενάντια στο σύνολο της ιδιωτικοποίησης, στο διαχωρισμό διανομής και μεταφοράς, στη μετοχοποίηση. ΔΕΗ και Ενέργεια λαϊκή περιουσία, ενάντια στα μέτρα που κατεδαφίζουν το ασφαλιστικό σύστημα, να διεκδικήσουμε ΣΣΕ κόντρα στους στόχους της κυβερνητικής πολιτικής.

Σε μαζική συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις με το πλαίσιο των ταξικών δυνάμεων, καλεί τους εργαζόμενους της ΔΕΗ το ΠΑΜΕ Ενέργειας Δυτικής Μακεδονίας και οργανώνει συλλαλητήριο, αύριο Τετάρτη στις 7.30 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία της Πτολεμαΐδας.

Τέλος, σύμφωνα με τη ΔΕΗ, λόγω της απεργίας και με βάση τα στοιχεία που είχαν συγκεντρωθεί μέχρι το πρωί της Δευτέρας, έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας εννέα μονάδες, συνολικής ισχύος περίπου 2.500 MW. Να σημειωθεί πως επτά μονάδες περίπου 1.000 MW ήταν ήδη εκτός λειτουργίας, με βάση τον προγραμματισμό της αγοράς κατά την έναρξη της απεργίας και παραμένουν εκτός λειτουργίας εξαιτίας των απεργιακών κινητοποιήσεων. Η ΔΕΗ έχει ανακοινώσει ενδεικτικές, προγραμματισμένες, διακοπές ηλεκτροδότησης και ζητά περιορισμό της κατανάλωσης τις ώρες αιχμής, από τις 12 το μεσημέρι έως τις 3 το απόγευμα και από τις 8 έως τις 10.30 το βράδυ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ