Τρίτη 21 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΣΥ
Πλειοδοτεί στη νέα αντιλαϊκή έφοδο

Σαρωτικές αντιλαϊκές ανατροπές και νέα ανελέητη σφαγή των μισθών και των συντάξεων περιλαμβάνει το δήθεν «εναλλακτικό» μεσοπρόθεσμο που προτείνει η Ντ. Μπακογιάννη, επιδιώκοντας να λειτουργήσει ως «καταλύτης» για κλιμάκωση του πολέμου της πλουτοκρατίας κατά του λαού.

Σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας (ΔΗΣΥ) πρότεινε μια δέσμη συμπληρωματικών μέτρων, όπως: Επιπλέον τσεκούρι στις κρατικές δαπάνες ύψους 3,3 δισ. ευρώ, που θα προέλθουν κυρίως από πρόσθετες συγχωνεύσεις και καταργήσεις φορέων του Δημοσίου, εκτεταμένο πρόγραμμα καμουφλαρισμένων απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων που θα υποαπασχολούνται και βέβαια θα υπο-αμείβονται, ώστε να εξαναγκαστούν να βρουν συμπληρωματική, ανασφάλιστη (!) δουλειά στον ιδιωτικό τομέα, ταχύτερη εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου - σφαγείου στο Δημόσιο, ώστε να εξομοιωθούν με αυτές του ιδιωτικού τομέα κ.ο.κ.

Επίσης, προτείνει απόλυτο πάγωμα προσλήψεων για μια 5ετία, περιορισμό της επιδότησης του ΝΑΤ από 1,1 δισ. στα 900 εκατομμύρια ευρώ, μαχαίρι στις αναπηρικές συντάξεις, νέα έσοδα από νοσοκομεία και από την παραπέρα περικοπή κοινωνικών επιδομάτων και επικουρικών συντάξεων. Ταυτόχρονα, προτείνει τη μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων κατά 800 εκατομμύρια ευρώ, σε σχέση με το μεσοπρόθεσμο της κυβέρνησης.

Ρετούς ζητάει η ΔΗΜΑΡ

Σε ένα βολικό για το αστικό σύστημα τσουβάλιασμα προχώρησε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλης, μιλώντας στην ΚΕ του κόμματός του, βάζοντας ταυτόχρονα «πλάτες» στην επιδιωκόμενη αναμόρφωση του αστικού πολιτικού συστήματος. Οπως είπε, υπάρχει «κρίση εμπιστοσύνης στις σχέσεις των πολιτών με τα κόμματα και τα συνδικάτα» και επιβεβαιώνοντας το φόβο που προκαλεί η λαϊκή αφύπνιση και ριζοσπαστικοποίηση σε όλο το φάσμα των δυνάμεων του αστικού πολιτικού συστήματος ζήτησε «εκλογές», αφού «μπορούν να λειτουργήσουν ως μια εκτονωτική διαδικασία, μια εκτόνωση η οποία είναι αναγκαία»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ