Τρίτη 21 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Καθολική αναγνώριση του ήθους και της μαχητικότητάς του

Συλλυπητήριες δηλώσεις απ' όλα τα κόμματα του Κοινοβουλίου

Με εργαζόμενους στα κλωστήρια «Βαρβαρέσος» στη Νάουσα
Με εργαζόμενους στα κλωστήρια «Βαρβαρέσος» στη Νάουσα
Mε την τήρηση ενός λεπτού σιγής, η Βουλή «αποχαιρέτησε» χτες το πρωί τον βουλευτή του ΚΚΕ Αγγελο Τζέκη. Το άδειο έδρανό του στολίστηκε από τους κομμουνιστές βουλευτές με ένα μπουκέτο από κόκκινα λουλούδια. Την είδηση του αιφνίδιου θανάτου μετέφερε στην αρχή της πρωινής συνεδρίασης η Β΄ αντιπρόεδρος της Βουλής, Ρ. Ζήση. Αμέσως μετά, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Σπ. Χαλβατζής, παίρνοντας το λόγο, τόνισε:

«Χάσαμε σήμερα έναν λαμπρό κομμουνιστή, έναν λαϊκό αγωνιστή, έναν άνθρωπο ο οποίος πάλευε για δεκάδες χρόνια για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης, για τα συμφέροντα του λαού. Συνεπής, πρωτοπόρος, μαχητής, με ανιδιοτέλεια, με συνέπεια, με πολιτικό θάρρος, υπερασπίστηκε τις ιδέες του μαρξισμού - λενινισμού. Ηταν μάχιμος με σκληρές ιδεολογικές και πολιτικές πάντα αντιπαραθέσεις. Καμία φορά δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα σε προσωπικό επίπεδο. Πάντα πολιτικά και ιδεολογικά μαχόταν. Αντιπάλευε οποιεσδήποτε απόψεις θεωρούσε λαθεμένες, αλλά ήταν πάντα αγωνιστής και έβαζε πάνω από όλα τα συμφέροντα της εργατικής τάξης, του λαού και του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας.

Πάντα υπερασπιζόταν τα δίκαια των εργαζομένων. Το γνωρίζουν σε όλη τη Θεσσαλονίκη, σε όλη τη Μακεδονία, εργοστάσια, επιχειρήσεις, τόποι δουλειάς, εκεί που πάντα πρόστρεχε για να υπερασπιστεί τα δίκαια των δυναστευομένων, των εργαζομένων. Παλιότερα, τότε που οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις βομβάρδιζαν τη Γιουγκοσλαβία, ο Αγγελος Τζέκης βρέθηκε στις πρώτες γραμμές και βρισκόταν πάντα στις πρώτες γραμμές των αγώνων ενάντια στην ιμπεριαλιστική επέμβαση, εκφράζοντας την αλληλεγγύη και του ΚΚΕ και των εργαζομένων της Βόρειας Ελλάδας στο λαό της Γιουγκοσλαβίας.

Στις δύσκολες στιγμές που πέρασε το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, στην περίοδο της κρίσης 1989-1991, ο σύντροφος Τζέκης στάθηκε όρθιος, αλύγιστος, με απέραντη εμπιστοσύνη στην ιδεολογία μας, με απέραντη εμπιστοσύνη στην εργατική τάξη, στο λαό».

«Ο Αγγελος Τζέκης υπήρξε ένας σεμνός αγωνιστής, που διακρίθηκε για την ευγένεια, το ήθος του, αλλά και για τη μαχητικότητά του στους κοινωνικούς και συνδικαλιστικούς αγώνες. Ως πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και προσωπικά εκφράζω τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου στους οικείους του», σημειώνει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Βουλής, Φ. Πετσάλνικος.

Τα συλλυπητήρια εκ μέρους του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ηλ. Μόσιαλος. Επίσης, εκ μέρους της κυβέρνησης ο υπουργός Εργασίας, Γ. Κουτρουμάνης, είπε ότι «η ελληνική Βουλή είναι σήμερα φτωχότερη από την απουσία του εκλεκτού συναδέλφου», και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρ. Παπουτσής, συμπλήρωσε ότι «γνωρίσαμε όλοι τον Αγγελο Τζέκη από τη μεγάλη αγωνιστική του δράση, την οποία με συνέπεια κατέθετε στους λαϊκούς αγώνες». Από τη ΝΔ, ο Κ. Τασούλας τόνισε ότι «άνθρωποι σαν τον Αγγελο Τζέκη είναι πάνω από όλα ολοκληρωμένες προσωπικότητες με στόχους και αρχές τις οποίες έβαλαν στην υπηρεσία του ελληνικού λαού», ενώ ο Α. Γεωργιάδης του ΛΑ.Ο.Σ. είπε ότι «ο Αγγελος Τζέκης υπήρξε ένας πραγματικά δύσκολος ιδεολογικός αντίπαλος».

Ο Δ. Παπαδημούλης, από τον ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε ότι «ο Αγγελος Τζέκης ξεχώριζε για την εργατικότητά του, τη μαχητικότητά του, τη σοβαρότητά του, τη συνέπειά του, την ανθρωπιά του», ενώ ανακοίνωση εξέδωσε και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Αναφορά στην αγωνιστική δράση του Αγγελου Τζέκη έκαναν και άλλοι βουλευτές κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση που συνεχίζεται στη Βουλή.

Τη θλίψη τους για τον αδόκητο χαμό του Αγγελου Τζέκη εξέφρασαν επίσης, με δηλώσεις, ανακοινώσεις, τηλεγραφήματα, η ΔΗΜΑΡ, δεκάδες πολιτικοί παράγοντες, ανάμεσά τους περιφερειάρχες, αντιπεριφερειάρχες, βουλευτές, δήμαρχοι, κ.ά. Επίσης, οι οργανώσεις Θεσσαλονίκης των κομμάτων, η ΤΕΔΚ Θεσσαλονίκης, ο Δήμος Σιθωνίας, ο Σύλλογος Περιβάλλοντος Φίλοι της Ειρήνης Ασσήρου, ο Σύλλογος Υπαλλήλων ΕΥΑΘ και πολλά ακόμα σωματεία εργαζομένων από όλη τη Μακεδονία και τη Θράκη.

  • Τη θέση του Αγγελου Τζέκη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ θα πάρει ο σύντροφος Θόδωρος Ιγνατιάδης.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ