Παρασκευή 24 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΟΥΗΔΙΑ
Οι εργάτες μένουν απλήρωτοι στη «SAAB»

ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ.--

Η σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία «SAAB» ανακοίνωσε χτες το πρωί ότι δεν έχει λεφτά να πληρώσει τους μισθούς των εργαζομένων, αφήνοντας χωρίς χρήματα περίπου 3.800 εργάτες. Οπως ανακοινώθηκε από την ολλανδική «Swedish Automobile» (πρώην «Skyper» που εξαγόρασε στις αρχές του 2010 την «SAAB), η «εταιρεία δεν είναι σε θέση να πληρώσει τους μισθούς λόγω έλλειψης πόρων», ενώ εκ μέρους του γραφείου πληροφοριών της εταιρείας ανακοινώθηκε πως δεν μπορεί να προβλεφθεί πότε θα γίνουν οι πληρωμές και πως η εταιρεία προσπαθεί να επιλύσει το πρόβλημα «όσο το δυνατόν γρηγορότερα». Η σουηδική κυβέρνηση ξεκαθάρισε χτες πως δε θα παρέμβει προκειμένου να «βοηθήσει» τη «SAAB».

Το Συνδικάτο Μετάλλου, που είναι ξεπουλημένο στην εργοδοσία, λυπάται πολύ για την εξέλιξη αυτή, υποστηρίζοντας απλά πως δεν είναι θετική εξέλιξη που οι εργαζόμενοι δεν θα πάρουν τους μισθούς τους! Το Συνδικάτο Μετάλλου από την αρχή, αντί να αντιδράσει στο ξεπούλημα της αυτοκινητοβιομηχανίας, μπήκε στο παιχνίδι με το να προτείνει ποιος καπιταλιστής ήταν ο καλύτερος για να εξαγοράσει την «SAAB». Ηταν, λοιπόν, φυσιολογική εξέλιξη πως οι εργάτες θα πλήρωναν το μάρμαρο.

Η ηγεσία της Ομοσπονδίας Μετάλλου, όπως είπε ο γραμματέας της Veli-Pekka Saikkala, επικοινώνησε με διάφορες τράπεζες για να δώσουν δάνεια (!) στους εργάτες για να λύσουν τις ανάγκες τους! Δηλαδή και απλήρωτοι θα παραμείνουν και θα χρωστάνε στις τράπεζες...

Δείχνει επίσης την προδοσία των σοσιαλδημοκρατών και άλλων αριστερούτσικων που είναι στην ηγεσία του συνδικάτου, καθώς θέτουν ως κυρίαρχο την εξυπηρέτηση των κερδών των καπιταλιστών και αδιαφορούν πλήρως για την εργατική τάξη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ