Τρίτη 12 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Πιστός στο ρόλο του

Γρηγοριάδης Κώστας

Καταγέλαστοι γίνονται εκεί στον ΛΑ.Ο.Σ. κάθε φορά που προσπαθούν εναγωνίως να εντοπίσουν ορισμένα σημεία στα οποία να μπορούν να αντιπολιτευτούν σε μια πολιτική με την οποία κατά βάση συμφωνούν. Χτες, για παράδειγμα, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Κ. Αϊβαλιώτης, σχολιάζοντας τις προτάσεις Παπακωνσταντίνου σχετικά με το fast track σε παραλίες, δήλωσε: «Και ο πλέον άπειρος έμπορος γνωρίζει ότι πρώτα σπρώχνεις τον "κατιμά" και μετά τα "Bon Filett"...».

Δηλαδή, ο «έμπειρος» στο ξεπούλημα ΛΑ.Ο.Σ. μέμφεται την κυβέρνηση όχι βεβαίως γιατί ξεπουλά αλλά γιατί δεν «σπρώχνει» πρώτα τον ...«κατιμά» και μετά τα «φιλέτα»! Ισως θα πρέπει να μεταλαμπαδεύσει την εμπειρία του στην κυβέρνηση. Να της διδάξει ενδεχομένως πώς γίνεται να πουλήσεις στους ενδιαφερόμενους τον «κατιμά» για «φιλέτο», γιατί απ' την εμπειρία του θα έπρεπε να γνωρίζει ότι τα «φιλέτα» ενδιαφέρουν τους αγοραστές.

Σε κάθε περίπτωση και πέρα απ' τις αστειότητες, ο ΛΑ.Ο.Σ. επιχειρεί και μ' αυτό το σύντομο σχόλιο να πείσει το λαό ότι το ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας, γης κλπ. είναι μοιραίο και ότι το μόνο που μπορεί να γίνει είναι να διασωθούν σε πρώτη φάση τα φιλέτα και αν χρειαστεί να βγουν κι αυτά στο σφυρί αλλά σε δεύτερη φάση. Το ίδιο δηλαδή για το οποίο προσπαθεί να πείσει για το σύνολο της αντιδραστικής αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζεται. Οτι είναι μονόδρομος, ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Μόνο που οι ιδιωτικοποιήσεις γίνονται για να ενισχύεται το κεφάλαιο και όχι για να μη χρεοκοπήσει η χώρα. Και οι ιδιωτικοποιήσεις είναι σε βάρος του λαού αφού συνοδεύονται από μέτρα τσακίσματος του λαϊκού εισοδήματος, των εργασιακών σχέσεων και της έντασης της εκμετάλλευσης. Για το λαό υπάρχει άλλος δρόμος. Που μπορεί να τον επιβάλλει με την πάλη του καταργώντας την καπιταλιστική ιδιοκτησία. Γυρνώντας καταρχήν την πλάτη, εγκαταλείποντας τις πολιτικές δυνάμεις του συστήματος που προσπαθούν να τον πείσουν για το αντίθετο. Μπαίνοντας στην οργανωμένη ταξική πάλη, συμπορευόμενος με το ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ