Τρίτη 12 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΡΧΗ
Αναγνωρίζει τη σημασία της πρωτοβουλίας του ΚΚΕ

Συνάντηση με τον Πρόεδρο, Μ. Αμπάς, και τον πρωθυπουργό, Σ. Φαγιάντ, είχε στην Ιερουσαλήμ ο Γ. Τούσσας, ευρωβουλευτής του Κόμματος

Την πρωτοβουλία του ΚΚΕ, για την αναγνώριση ανεξάρτητου, κυρίαρχου παλαιστινιακού κράτους, παρουσίασε ο ευρωβουλευτής του Κόμματος, Γιώργος Τούσσας, ο οποίος συναντήθηκε την Κυριακή στην Ιερουσαλήμ, με τον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς, τον πρωθυπουργό, Σαλάμ Φαγιάντ και μέλη του Παλαιστινιακού Νομοθετικού Συμβουλίου, στα πλαίσια εκδήλωσης με θέμα τη διεθνή αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους.

Οι Παλαιστίνιοι ηγέτες ευχαρίστησαν το ΚΚΕ για τη συνεπή δράση και τη σταθερή αλληλεγγύη του με τον Παλαιστινιακό λαό, καθώς και για την τελευταία πρωτοβουλία του, υπογραμμίζοντας τη σημασία της στις σημερινές συνθήκες. Ο Πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς τόνισε τη σημαντική συμβολή που έχει η πρωτοβουλία του ΚΚΕ στον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού για ανεξάρτητο, κυρίαρχο και βιώσιμο Παλαιστινιακό κράτος.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Κόμμα του Λαού της Παλαιστίνης με αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στην οποία μεταξύ άλλων συμμετείχαν από το ΑΚΕΛ οι ευρωβουλευτές Τάκης Χατζηγεωργίου και Κυριάκος Τριανταφυλλίδης. Το Κόμμα του Λαού της Παλαιστίνης εκπροσώπησε ο Χάνα Αμίρε, μέλος του Πολιτικού Γραφείου του και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης.

Μιλώντας στην εκδήλωση, ο Γ. Τούσσας στάθηκε στην ένταση των πιέσεων που ασκούνται για συμβιβαστική λύση στο Παλαιστινιακό από τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, που επιχειρούν να εμποδίσουν τη διαδικασία ουσιαστικής συγκρότησης και αναγνώρισης παλαιστινιακού κράτους. Κατήγγειλε τη στάση ίσων αποστάσεων ανάμεσα σε θύτη και θύμα που ακολουθεί η ΕΕ και καυτηρίασε την υποχωρητική στάση οπορτουνιστικών δυνάμεων στην Ευρώπη, όπως του λεγόμενου «Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς» (ΚΕΑ).

Αναλύοντας την πρωτοβουλία του ΚΚΕ, η οποία γνώρισε μεγάλη ανταπόκριση από τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση, ο Γιώργος Τούσσας υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ στηρίζει από θέσεις αρχών το δίκαιο αγώνα του για δημιουργία παλαιστινιακού κράτους και κατήγγειλε τα σχέδια των ιμπεριαλιστών ΗΠΑ και ΕΕ, που ασκούν εκβιασμούς προς την Παλαιστινιακή Αρχή για να μην προσφύγει στον ΟΗΕ, με την απειλή ότι θα κοπούν οι οικονομικοί πόροι και ουσιαστικά προωθούν ένα κατακερματισμένο μόρφωμα με περιορισμένη κυριαρχία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ