Σάββατο 16 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ανεπιθύμητη η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ

Ανακοίνωση για την επίσκεψη της Χ. Κλίντον στην Αθήνα, αύριο Κυριακή και τη Δευτέρα

Από τη συμμετοχή της ΟΓΕ στη φετινή Αντιιμπεριαλιστική Πορεία Ειρήνης
Από τη συμμετοχή της ΟΓΕ στη φετινή Αντιιμπεριαλιστική Πορεία Ειρήνης
Ανεπιθύμητη χαρακτηρίζει η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) την υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, με αφορμή την επίσκεψή της στην Ελλάδα, αύριο Κυριακή και τη Δευτέρα. Η Αμερικανίδα ΥΠΕΞ θα έχει συναντήσεις με τον Κ. Παπούλια, τον Γ. Παπανδρέου, τον Ελληνα ΥΠΕΞ, Σ. Λαμπρινίδη, και άλλους πολιτικούς αρχηγούς. Στην ατζέντα των συναντήσεων θα βρεθούν τα ιμπεριαλιστικά σχέδια στη Βόρεια Αφρική, στη Μέση Ανατολή και στη Λιβύη, οι εξελίξεις στην περιοχή των Βαλκανίων, το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, το Κυπριακό, οι σχέσεις Ελλάδας - Τουρκίας κ.ά.

Στην ανακοίνωσή της, η ΟΓΕ σημειώνει:

«Τι δουλειά έχει η αλεπού στο παζάρι; Η επίσκεψη της υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ στη χώρα μας δεν είναι ούτε τυχαία ούτε εθιμοτυπική. Η ατζέντα της συνάντησης περιλαμβάνει όλα τα θέματα της εξωτερικής πολιτικής, όπως η κατάσταση στη Βόρεια Αφρική, στη Μέση Ανατολή και στη Λιβύη, οι εξελίξεις στην περιοχή των Βαλκανίων, αλλά και άλλα επί μέρους θέματα που έχουν να κάνουν με την ΠΓΔΜ, το Κυπριακό, την κατάσταση στην Ευρωζώνη κ.ά.

Και ο τελευταίος Ελληνας και Ελληνίδα στη χώρα μας καταλαβαίνει το λόγο για τον οποίο η "αλεπού" επισκέπτεται το μεγάλο παζάρι των ιμπεριαλιστών στην περιοχή μας. Για τις γυναίκες της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων της χώρας μας, που έχουν από τους πρώτους πτωχεύσει, που στερούν και το πιάτο του φαγητού στα παιδιά και στις οικογένειές τους, που τρέμουν μήπως αρρωστήσουν, που ζουν μέσα στην ανασφάλεια, που βυθίζονται καθημερινά στη μεγαλύτερη φτώχεια και ανέχεια, η κα Κλίντον αποτελεί ένα αποκαλυπτικό παράδειγμα του αποπροσανατολιστικού μακροχρόνιου σλόγκαν της ΕΕ ότι η μεγαλύτερη συμμετοχή γυναικών στα Κέντρα Λήψης Αποφάσεων (ΚΛΑ) θα εξασφάλιζε φιλειρηνικές και φιλεργατικές πολιτικές.

Η ΟΓΕ καλεί τις γυναίκες της χώρας μας να υψώσουν τη φωνή και τη δύναμή τους, να οργανώσουν την πάλη τους μαζί με τις οργανώσεις του εργατικού και του λαϊκού κινήματος, ώστε να ματαιώσουν τα σχέδια των ιμπεριαλιστών στην περιοχή μας. Απαιτούμε: Καμιά εμπλοκή και καμιά συμμετοχή της χώρα μας στην επέμβαση του ΝΑΤΟ στη Λιβύη. Να φύγει η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ, να διαλυθεί το ΝΑΤΟ. Να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι βάσεις του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στη χώρα. Να επιστρέψουν τα παιδιά μας από τις δυνάμεις του στρατού και της αστυνομίας που βρίσκονται έξω από τη χώρα. Η ΟΓΕ κηρύσσει ανεπιθύμητη την υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ στη χώρα μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ