Σάββατο 16 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Πρόθυμες «πλάτες» και στο πολυνομοσχέδιο

Υποκριτικές ενστάσεις για τη νέα περαίωση, την οποία και η ίδια χρησιμοποίησε σαν κυβέρνηση, στραγγαλίζοντας τους μικρούς ΕΒΕ

Τα βάρβαρα μέτρα του πολυνομοσχεδίου που εξοντώνουν τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα στηρίζει η ηγεσία της ΝΔ και την ίδια στιγμή συναγωνίζεται με την κυβέρνηση για το ποιος προσφέρει περισσότερα προνόμια στους επιχειρηματικούς ομίλους. Το μόνο μέτρο του πολυνομοσχεδίου για το οποίο αντέδρασε η ΝΔ, είναι η νέα περαίωση, δίνοντας έτσι το «πράσινο φως» και ενθαρρύνοντας την κυβέρνηση να προχωρήσει στην υλοποίηση της πληθώρας των φορομπηχτικών μέτρων που τσακίζουν τους μισθούς και τις συντάξεις, προωθούν το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.

Ο αρμόδιος αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας Γ. Βρούτσης στη δήλωσή του επικέντρωσε αποκλειστικά στο ζήτημα της νέας περαίωσης, αποσιωπώντας ότι πρόκειται για κοινή και τακτικά επαναλαμβανόμενη τακτική των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, με στόχο την αφαίμαξη και το στραγγαλισμό των μικρών και αυτοαπασχολούμενων ΕΒΕ. Κατηγόρησε υποκριτικά την κυβέρνηση ότι «κλείνει το μάτι σε όσους φοροδιαφεύγουν, τιμωρεί ξανά τους ειλικρινείς και συνεπείς φορολογούμενους», ενώ για τα υπόλοιπα μέτρα του πολυνομοσχεδίου η ηγεσία της ΝΔ δεν έβγαλε «κιχ», συνεχίζοντας την τακτική της έμπρακτης συναίνεσης και στήριξης των βάρβαρων μέτρων.

Την ίδια στιγμή, η ΝΔ συναγωνίζεται με την κυβέρνηση για το ποιος μάχεται περισσότερο για να δοθούν νέα προνόμια και ζεστό χρήμα υπέρ των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων. Στο πλαίσιο αυτό, ο εκπρόσωπος Τύπου χαιρέτισε τη συμφωνία που έκανε στις Βρυξέλλες για τα κονδύλια του ΕΣΠΑ ο υπουργός Ανάπτυξης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η κυβέρνηση έρχεται στα λόγια μας». Ο Γ. Μιχελάκης υπενθύμισε ότι αυτό που συμφωνήθηκε στις Βρυξέλλες «είναι ένα από τα 23 μέτρα - ανάσες που είχε καταθέσει στις 18 Φεβρουαρίου 2010 ο πρόεδρος της ΝΔ». Φυσικά, δεν ανέφερε ότι τα κονδύλια αυτά θα πάνε κατ' ευθείαν στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, δίχως κανένα όφελος για το λαό.

Απαντώντας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπερασπίστηκε την κυβέρνηση ως καλύτερο διαχειριστή των κοινοτικών κονδυλίων, επισημαίνοντας ότι «στους 35 μήνες διαχείρισης του ΕΣΠΑ από τη ΝΔ απορροφήθηκε μόλις το 2,9% του προγράμματος, δηλαδή 725 εκ. ευρώ. Σήμερα, 20 μήνες μετά, η απορρόφηση του ΕΣΠΑ έχει αυξηθεί στο 22% και έχουν εκταμιευθεί 4,8 δισ. ευρώ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ